Empresaris i promotors de la comarca i la província potenciaran el sector immobiliari per a afavorir “el desenvolupament econòmic i social”

Empresarios y promotores de la comarca y la provincia potenciarán el sector inmobiliario para favorecer “el desarrollo económico y social”
  17/12/2021
El Turisme Residencial suposa el 70% de les pernoctacions a la comarca, i la venda d'habitatges ha crescut un 161% a Alacant

El Cercle d'Empresaris de la Marina Alta (CEDMA), l'Associació de Promotors Turístics de Dénia (APTD) i l'Associació de Promotors Immobiliaris de la Província d'Alacant (PROVIA) han segellat aquest divendres un acord de col·laboració per a potenciar el sector immobiliari, que consideren essència per al desenvolupament econòmic i social de la Marina Alta. La signatura d'aquest acord s'ha dut a terme pels representants de totes dues institucions en el centre de Viver d'Empreses de Dénia de la Cambra d'Alacant. 
    Els presidents de les tres entitats, Benito Mestre, Fernando Tomás i Pedro *Soliveres, respectivament, han mostrat la seua satisfacció per aquest acord que estan segurs afavorirà a tota la comarca. 
    L'objectiu concret d'aquest conveni és el d'establir uns llits de col·laboració entre aquestes organitzacions empresarials “que redunde en benefici d'un sector necessari per al desenvolupament econòmic i social del territori”. Per tant, PROVIA entrarà a formar part de CEDMA com a col·laborador i designarà un representant en la junta directiva de la Federació Comarcal. Per part seua, *CEDMA, a proposta de *APTD -que està associada al Cercle Empresarial-, designarà també un representant en la junta directiva de PROVIA. 
    El president de CEDMA, Benito Mestre, ha assenyalat que aquest acord sorgeix de la necessitat d'obtindre “una representació important de la promoció immobiliària i poder defensar els nostres drets enfront de les administracions”. La idea, ha afegit, és que “la promoció de la Marina Alta i de Dénia estiga representada d'una manera àmplia i amb garanties”. 
    Per part seua, el president de PROVIA, Pedro Soliveres, ha subratllat que “amb aquest conveni hui som més forts, i tenim més focus, en tant que som capaços de conéixer des d'un entorn més global i grupal les necessitats de la nostra comarca”. A més, Soliveres ha recordat que “tenim un seriós problema d'accés a l'habitatge” per la qual cosa és necessari “donar solucions residencials a milers de persones i famílies” que així ho precisen, tant en lloguer com en propietat i a través de promocions lliures i també de VPOs. 
    Des d'APTD, el seu president Fernando Tomás ha agraït la col·laboració i l'esforç realitzat tant per Mestre com per Soliveres per a arribar a aquest acord de col·laboració. “Necessitem el suport de les nostres entitats i associacions per a defensar els nostres interessos”, ha remarcat Tomás. El representant dels promotors turístics de Dénia ha matisat en aquest sentit que “tothom sap com estan les coses a Dénia”, on encara no existeix un Pla General, i ha recordat que “cal continuar barallant tot el que siga el planejament urbanístic de la ciutat”. 
    Després de la signatura del conveni es van exposar algunes dades com que el Turisme Residencial és una peça bàsica per a l'economia provincial, ja que el 70% de les pernoctacions de visitants es realitzen en habitatges turístics. A més, a la província d'Alacant, en el segon trimestre de l'any s'ha aconseguit la venda de 4.700 habitatges, la qual cosa representa un creixement amb l'any anterior del 161%.

<<< Tornar a la portada