Esclata la festa a Xàbia: el programa complet de les Fogueres de 2022

Esclata la festa a Xàbia: el programa complet de les Fogueres de 2022
  10/06/2022

Hui divendres arranquen les Festes de Fogueres 2022. Per fi, les tan esperades festes en les que s'han unit tres quintades per poder gaudir d'estos moments i oblidar circumtàncies que sembla han quedat enrere. 

Vos deixem el programa complet que ha preparat la Comissió de Fogueres: 

 

DIVENDRES 10 DE JUNY

PROCLAMACIÓ DE LES REGINES DE 2020

- A les 21:30 h.: CERCAVILA de la Comissió Juvenil, Cort d'Honor Infantil i la Quintà 2020 TOT PER L’AIRE des de la Plaça de l'Església fins a la Plaça de la Constitució.
- A les 22 h.: PROCLAMACIÓ de la Cort d'Honor, Dames i Reines a la Plaça de la Constitució. A continuació, actuació del grup HISTERIA i discomòbil fins a les 4 h.

 

DISSABTE 11 DE JUNY

PROCLAMACIÓ DE LA REGINA DE 2021

- A les 10 h.: MUNTATGE de cadafals, a l'aparcament de l'Av. Palmela, fins les 18 h.
- A les 10 h.: XXV TORNEIG ESCOLAR D'ESCACS Fogueres per a escolars al Casal de la Comissió de Fogueres a la Plaça de la Constitució, organitzat pel Club d'Escacs de Xàbia.
- A les 22.30 h.: CERCAVILA de la Quintà 2021 LA DESASTRÀ des de la Plaça de l'Església fins a la Plaça de la Constitució.
- A les 23 h.: PROCLAMACIÓ de la Cort d'Honor, Dames i Reina a la Plaça de la Constitució. A continuació, actuació de l'orquestra "MÓNACO" fins a les 5 h.

 

DIUMENGE 12 DE JUNY

PROCLAMACIÓ DE LA REGINA DE 2022

- A les 9.30 h.: XVIII OPEN DE TENNIS TAULA al Palau d’Esports, organitzat pel Club de Tennis Taula Xàbia.

- A les 11.30 h.: PARTIDA PILOTA VALENCIANA al Trinquet de Xàbia amb els millors professionals d’Escala i Corda (programa a part).
- A les 21.30 h.: CERCAVILA de La Quintà 2022 LA RETORNÀ des de la Plaça de l'Església fins a la Plaça de la Constitució.
- A les 22 h. PROCLAMACIÓ de la Cort d'Honor, Dames i Reina a la Plaça de la Constitució. Tot seguit, actuació de l'orquestra MATRIX fins a les 4 h.

 

DILLUNS 13 DE JUNY: DIA DEL PREGÓ

- A les 14 h. OBERTURA oficial de casals de Penyes Santjoaneres.
- A les 20 h.: CERCAVILA de la Cort d'Honor, Dames i Reines des de la Plaça Marina Alta fins a la Plaça de l'Església.
- A les 21.30 h.: PREGÓ de les festes a càrrec de les Reines i Autoritats Municipals.
- A les 22.30 h.: SOPAR DE CABASSET a la Plaça de la Constitució per a penyes santjoaneres i poble en general. La Comissió de Fogueres oferirà la beguda.
- A les 0:00 h. Les Reines, junt a les seues Quintades, penyes i poble en general, acompanyats de xarangues, cantaran a les imatges de Sant Joan. A continuació discomòbil DJ JUANJO GARCÍA, a la Plaça de la Constitució, fins a les 4 h.

 

DIMARTS 14 JUNY

- A les 17.30 h: CONCENTRACIÓ de Penyes i Comissió de Fogueres a la Plaça de la Constitució, per recollir en cercavila a les Quintades al seu casal i INAUGURACIÓ del BARET DELS BOUS i del recinte taurí.
- A les 19 h.: ENTRADA DE VAQUES I BOUS de la Ramaderia CRESPO de Pedreguer. Primera vesprada de concurs amb 5 vaques, 1 vedell i 1 bou de la Ramaderia CALI de Moixent. Primera parella per moure animals, germans Saliner de Puçol. La millor parella de totes les vesprades serà l'encarregada de moure els animals l’última vesprada.

- A les 22 h.: SOPAR DE CABASSET a la Plaça de l'Església amb l'actuació de PÉNDULO.
- A les 0:00 h.: ENTRADA AMB 12 VAQUES de diferents pelatges de la Ramaderia ASENSI d’Orba. Exhibició de les ramaderies COVES de Pedreguer, CRESPO de Pedreguer, HERMANDAD de Xàbia, LA PALOMA de Xaló i ASENSI d’Orba amb 2 vaques cadascuna.
- A les 0:30 h.: Discomòbil FOGUERES MUSICÓN, al recinte taurí, fins a les 4 h.

 

DIMECRES 15 DE JUNY

- A les 16 h. TORNEIG de PILOTA organitzat per les penyes El Patrocini i D'on no hi ha no se'n pot traure.

- A les 18.30 h.: ENTRADA de 6 CARRETONS embolats i solta de carretons a càrrec d’Arte Mediterráneo.
- A les 19.30 h. ENTRADA DE VAQUES I BOUS de la Ramaderia HERMANDAD de Xàbia. Segona vesprada de concurs amb 5 vaques, 1 vedell i 1 bou de la Ramaderia COVES de Pedreguer. Segona parella per moure animals, Adrián Puig de Segorb i David Megina de Sagunt.

- A les 22 h.: Nit de TEATRE, amb l'obra TRES, escrita per Juan Carlos Rubio, adaptada i produïda per Saga Producciones, a la Plaça de l’Església.

- A les 22 h.: CONCURS DE PAELLES al recinte taurí Av Palmela (la Comissió oferirà l'arròs). El premi serà de 100 € (inscripció al baret dels bous el dia 14 de juny). A continuació, actuació de LA MOCHA i discomòbil FOGUERES MUSICÓN fins a les 4 h.

 

DIJOUS 16 DE JUNY

- A les 13 h.: Primer dia de BARET A BANDA, amb l'actuació de TRILOGY a la barra del recinte taurí.
- A les 19 h.: ENTRADA DE 10 BOUS de la Ramaderia FERNANDO MACHANCOSES de Xest. Tercera vesprada de concurs amb 5 vaques, 1 vedell i 1 bou de la Ramaderia BENAVENT de Quatretonda. Tercera parella per moure els animals, José Manuel González El Poca de la Vall d’Uixó i Julio Pérez de Godelleta.
- A les 22 h.: CONCERT de la COLLA PORTITXOL: Presentació del disc El dolçainer del Portitxol, en record de Jose Peropadre, a la Plaça de l'Església.
- A les 22 h.: SOPAR DE CABASSET als cadafals del recinte taurí.
- A les 23 h.: GRAN PRIX al recinte taurí (inscripcions al baret dels bous el 14 i 15 de juny). A continuació discomòbil FOGUERES MUSICÓN fins a les 4 h.

 

DIVENDRES 17 DE JUNY

- A les 12 h.: De BAR EN BAR (eixida des de la Pl. de la Constitució) (Bars participants: Sta Coqueta, La Paraeta, Verema, Embruix, Las Notas i Desnivell), i per finalitzar, segon dia de BARET A BANDA, amb l'actuació de LOL I POP a la barra del recinte taurí.
- A les 19 h.: ENTRADA DE 10 ANIMALS de la Ramaderia BENAVENT de Quatretonda. Quarta vesprada de concurs amb 5 vaques, 1 vedell i 1 bou de la Ramaderia LA PALOMA de Xaló. Quarta parella per moure animals, Chipu de Xest i Román de Xàbia.

- A les 22 h.: SOPAR DE CABASSET als cadafals del recinte taurí.
- A les 23 h.: ESPECTACLE EQÜESTRE MAGS DE L'EQUITACIÓ oferit per l'Escola d'Equitació El Centauro SL de Tudela del Duero (Valladolid).
- A les 0:00 h.: Concert del grup TOXIC, a càrrec de la penya DE BAR EN PITJOR, al Carrer Pastores.
- A les 0:00 h.: Discomòbil FOGUERES MUSICÓN, al recinte taurí, fins a les 4 h.

 

DISSABTE 18 DE JUNY

DIA DE LES QUINTADES

- A les 8 h.: DESPERTÀ pels carrers del Centre Històric a càrrec de les Quintades 25 aniversari QUINTA CAVALLERIA, QUINTÀ QUE NI PINTÀ i QUINTÀ MIRA SI EN SOM.
- A les 10 h.: ESMORZAR BARBACOA, oferit per la Comissió Fogueres, al recinte taurí.
- A les 11.30 h.: CONCENTRACIÓ de totes les quintades a la Placeta del Convent.

- A les 12 h.: DESFILADA de Quintades des de la Placeta del Convent fins al recinte taurí Av Palmela, on es desenvoluparan Jocs Populars i Jocs Aquàtics.
- A les 19 h.: CONCENTRACIÓ de totes les Quintades a la Plaça de la Constitució per donar començament al TUMBALEA.

- A les 23.45 h.: Actuació de l'orquestra TOKIO i continuació del TUMBALEA fins a les 6 h.

 

DIUMENGE 19 DE JUNY

DIA DEL XIQUET

- A les 10 h.: ENTRADA de 10 CARRETONS i solta de carretons, carretó embolat i bou gegant, a càrrec d’Arte Mediterráneo.
- A les 11 h.: Exhibició de 4 ENTRADES de les ramaderies LA PALOMA de Xaló, COVES de Pedreguer, BENAVENT de Quatretonda i CALI de Moixent. Entre entrada i entrada, prova d’una vedella de cada ramaderia. Al finalitzar, lliurament de premis de les vesprades de concurs.
- A les 12 h.: PARC INFANTIL al Sector Freginal amb inflables i jocs aquàtics fins a les 14 h. S'oferiran entrepans i refrescos als xiquets assistents, fins a fi d'existències.
- A les 14 h.: PAELLA GEGANT, per a tots els veïns/es al Parc Montaner.
- A les 18 h.: AIGUA DE VALÈNCIA a gogó, a la Plaça de la Constitució i desfilada fins al recinte taurí.
- A les 19 h.: Solta d’un espectacular BOU CERRIL de la prestigiosa ramaderia de Lidia Adolfo Martín, guarisme 7, n. 5 i de nom SEVILLANO d’Escurial (Cáceres). Solta especial de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES de Xest amb les seues 4 millors vaques i els seus 2 millors bous. Per a finalitzar les festes taurines de Sant Joan 2022, espectacular ENTRADA de 15 vaques de la ramaderia LA PALOMA de Xaló.

- A les 23 h.: NIT DE ROCK amb l'actuació d'ARSÈNIC, LA FÚMIGA i PUPIL·LES.

 

DILLUNS 20 DE JUNY

- A les 7 h.: DESMUNTATGE de cadafals fins les 18 h.
- A les 10 h.: ESMORZAR POPULAR per a tots els jubilats, al Centre Social, oferit per la Comissió de Fogueres. 12:00 h. CERCAVILA INFORMAL de la Comissió Juvenil, Cort d'Honor Infantil i la Quintà 2020, 2021 i 2022, pel Casc Antic.
- A les 19 h.: CERCAVILA dels festers per visitar els sectors del Port i l'Arenal.
- A les 21.30 h.: SERENATA a les Reines i Presidentes, a càrrec de la TUNA de Xàbia, des del Portal del Clot.
- A les 22 h.: DANSÀ POPULAR al Carrer Nou, amb el Grup de Danses Portitxol.
- A les 23 h.: PLANTÀ de la Foguera Central a la Plaça de la Constitució i Foguera Infantil a la Placeta del Convent, amb la col·laboració de les Quintades 2020, 2021 i 2022.
- A les 23 h.: TOP TALENT el MUSICAL, a la Plaça de la Constitució. A continuació, discomòbil fins a les 4 h.

 

DIMARTS 21 DE JUNY

DIA DE L'OFRENA

- A les 12 h.: CERCAVILA dels festers per visitar els sectors de Thiviers i el Freginal. Els veïns del Sector Freginal oferiran un Vi d'Honor en la seua visita al barri.
- A les 14.30 h.: TRUITA GEGANT i degustació de cervesa, oferit per la Comissió de Fogueres, al Parc Montaner.

- A les19:30 h.: Primer dia de l'OFRENA DE FLORS a Sant Joan, a la Plaça de l'Església amb la confecció del tapís a càrrec de la penya LA PATXORRA (Participaran poble en general, quintades aniversaris 2020 i 2021, Quintà 2020 i Quintà 2021).

- A les 22.15 h. Xàbia en festes. VÍDEOMAPPING a la Placeta del Convent.
- A les 0:00 h.: TRIBUT MECANO, a la Plaça de la Constitució. A continuació, discomòbil DJ MITCH VAN STAVEREN fins a les 4 h.

 

DIMECRES 22 DE JUNY

DIA DE L'OFRENA

- A les 12.30 h.: CERCAVILA de la Cort d'Honor, Dames i Reines per visitar els carrers engalanats, al Centre Històric. A continuació, CREMÀ de la Foguera del Centre de Dia Santa Maria de Betània a la Placeta del Convent.

- A les 19:30 h. Segon dia de l'OFRENA DE FLORS a Sant Joan, a la Plaça de l'Església, amb la confecció del tapís a càrrec de la penya LA PATXORRA (Participaran col·legis, penyes, quintades aniversari 2022, convidats altres comissions festeres, Cort d’Honor Infantil i Juvenil i Quintà 2022).

- A les 22.15 h.: Xàbia en festes. VÍDEOMAPPING a la Placeta del Convent.

- A les 23.30 h.: Actuació de l'orquestra TITANIC fins a les 4:30 h.

 

DIJOUS 23 DE JUNY

NIT DELS FOCS

- A les 8 h.: DESPERTÀ pels carrers del Centre Històric a càrrec de la penya FADRINS, BORRATXOS i FINS.

- A les 11:30 h.: OFRENA DE RAÏMS i BACORES a Sant Joan. Durant la CERCAVILA tindrà lloc l'INDULT DEL NINOT de la Foguera Central i Foguera Infantil.
- A les 18 h.: CONCENTRACIÓ de les Quintades 2020, 2021 i 2022, Bandes de Música i Xarangues a la Plaça de la Constitució.

-A les 18.30 h.: CERCAVILA de les Quintades, Bandes de Música i Xarangues des de la Plaça de la Constitució fins a l’Avinguda del Pla.

- A les 19 h.: Primer dia de CAVALCADA DE CARROSSES (Participaran quintades aniversaris 2020 i 2021, Cort d’Honor Infantil i Juvenil, Quintà 2020, Quintà 2021 i Quintà 2022).
21:00 h. VESPRADA DE FOCS INFANTILS al Carrer Verge de la Soledat i Jesús de Natzaré, organitzat per la penya ELS ESTORATS.

- A les 23.30 h.: Tradicional NIT DELS FOCS DE SANT JOAN, declarada festa d'interès turístic local de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Comissió de Fogueres i amb la col·laboració de les Quintades 25 aniversari QUINTA CAVALLERIA, QUINTÀ QUE NI PINTÀ i QUINTÀ MIRA SI EN SOM. A continuació, CREMÀ DE LA FOGUERA DE TRASTOS VELLS al carrer Raval de Baix, organitzat per la penya El GERROT.

Tot seguit, espectacular CORREFOCS de Xarxa Teatre, des del carrer Raval de Baix fins a la Plaça de la Constitució. A continuació SENSACIONAL ESPECTACLE de TALLARINA ON TOUR SANTI BERTOMEU SHOW fins a les 6 h.

 

DIVENDRES 24 DIA DE SANT JOAN

- A les 8:30 h.: DESPERTÀ pels carrers del Centre Històric a càrrec de la Quintà LA REBOLICA.
- A les 10 h.: CERCAVILA per recollir a la Cort d'Honor, Dames, Presidentes i Reines.
- A les 10 h.: MISSA A SANT JOAN a la Plaça de Xàtiva del sector Freginal. En finalitzar la missa s'oferirà xocolata amb dolços a tots els assistents.
- A les 12 h.: SOLEMNE MISSA en honor a SANT JOAN a l'Església Parroquial de Sant Bertomeu amb la participació del grup polifònic ARS NOVA. En acabar la missa, espectacular MASCLETÀ a la Plaça de la Constitució. A continuació, VI D'HONOR al Riu Rau d'Arnauda, oferit pel M.I. Ajuntament de Xàbia.
- A les18.30 h.: CONCENTRACIÓ de les Quintades 2020, 2021 i 2022, Bandes de Música i Xarangues a la Plaça de la Constitució i tradicional foto amb la Foguera.
- A les 19 h.: CERCAVILA de les quintades 2020, 2021 i 2022, Bandes de Música i Xarangues des de la Plaça de la Constitució fins a l ́Avinguda del Pla.
- A les 19.30 h.: Segon dia de CAVALCADA DE CARROSSES (Participaran col·legis, quintades aniversari 2022, convidats altres comissions festeres, Cort d’Honor Infantil i Juvenil, Quintà 2020, Quintà 2021 i Quintà 2022). En acabar, CERCAVILA de tota la Cort d'Honor, Presidents, Dames i Reines fins a la Placeta del Convent.
- A les 22 h.: CREMÀ de la Foguera infantil a la Placeta del Convent.
- A les 23 h.: Actuació de l'orquestra LA PATO, a la Plaça de la Constitució.
- A les 0:00 h.: CASTELL PIROMUSICAL de focs artificials a la Plaça de la Constitució. Tot seguit, CREMÀ DE LA FOGUERA CENTRAL i per finalitzar, continuació de l'orquestra LA PATO.

<<< Tornar a la portada