Escolars de Dénia, La Xara i Jesús Pobre visiten la planta potabilitzadora de Beniadlà

Escolares de Dénia, La Xara y Jesús Pobre visitan la planta potabilizadora de Beniadlá
  23/03/2024

Aqualia ha convidat a alumnes de 4t de Primària que han conegut de primera mà el procés que seguix l'aigua perquè siga potable. També han visitat el Centre Esportiu Dénia, on han gaudit d'activitats lúdiques aquàtiques.

 

 

Dénia, 22 de març de 2024

 

Aqualia ha organitzat amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua la visita dels alumnes de 4t de Primària dels centres escolars de Dénia, La Xara i Jesús Pobre a les instal·lacions de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) Beniadlá. L'objectiu ha sigut que els escolars coneguen de primera mà el procés que seguix l'aigua des que és captada fins que arriba a les aixetes de la seua casa i, especialment, el procés de potabilització. 

Els escolars de 4t de Primària dels centres escolars de Dénia, La Xara i Jesus Pobre, realitzaran les visites durant els mesos de març, abril i maig. Enguany, els col·legis que han sol·licitat adherir-se a la campanya han sigut, el CEIP Montgó, CEIP Llebeig, CEIP Pou de la Muntanya, CEIP La Xara, CEIP Pare Pere, CEIP Cervantes, col·legi Scientia i col·legi Maristes Dénia. Durant les visites, els xiquets reben explicacions per part dels responsables d'Aqualia sobre el funcionament de la planta potabilitzadora per a aprendre que, encara que l'aigua és aparentment un bé natural, perquè els consumidors puguen disposar d'una aigua de qualitat, esta ha de ser tractada i vigilada permanentment per part de professionals especialitzats. L'objectiu és conscienciar als joves escolars de la importància que té usar l'aigua de manera responsable i eficaç i mostrar-los les diferents línies d'actuació d'Aqualia en a la gestió integral de l'aigua des del servici de potabilització de l'aigua fins a la gestió d'activitats aquàtiques. 

Per això també han visitat el centre Esportiu Dénia, que també gestiona Aqualia i que oferix activitats esportives per a totes les edats. Allí els escolars han gaudit d'activitats lúdiques en la piscina, una altra manera d'utilitzar l'aigua en les nostres vides. També han pogut conéixer les nombroses opcions que els oferix el centre per a gaudir d'activitats lúdiques i esportives durant tot l'any, fins i tot els períodes vacacionals, i adquirir uns hàbits de vida saludables.

Així mateix, s'aprofita les visites escolars per a transmetre alguns consells de consum responsable, per a conscienciar als alumnes de la importància que té l'aigua com a element de vida i que protegir i preparar-la per al seu consum és una tasca de vital importància.

El delegat d'Aqualia a Alacant, Manuel Rosado, ha recordat que al llarg de l'any es treballa en este sentit, amb accions com el Concurs Digital Infantil, dirigit als xiquets i xiquetes de 3r i 4t de Primària. “Totes estes accions estan dirigides a fomentar l'ús responsable i sostenible de l'aigua entre els més xicotets del municipi”.

<<< Tornar a la portada