Colp a les associacions cannàbiques de Dénia en l'últim any amb catorze detinguts de cinc agrupacions

  • Golpe a las asociaciones cannábicas de Dénia en el último año con catorce detenidos de cinco agrupaciones
  • Golpe a las asociaciones cannábicas de Dénia en el último año con catorce detenidos de cinco agrupaciones
  • Golpe a las asociaciones cannábicas de Dénia en el último año con catorce detenidos de cinco agrupaciones
  • Golpe a las asociaciones cannábicas de Dénia en el último año con catorce detenidos de cinco agrupaciones
  • Golpe a las asociaciones cannábicas de Dénia en el último año con catorce detenidos de cinco agrupaciones
  02/12/2021
En la seu d'una de les agrupacions es distribuïen aliments i llepolies presumptament adulterats 

Agents de la Policia Nacional han detingut durant aquest últim any a catorze responsables de cinc associacions cannàbiques diferents de Dénia, acusats d'un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal, ja que presumptament utilitzaven aquestes institucions per a la venda de substàncies estupefaents a petita escala o “sovintege”. Els agents de Policia Nacional de la Comissaria de Dénia s'han encarregat de realitzar controls en aquesta mena d'associacions cannàbiques o CSC que en els últims anys han proliferat a la ciutat, intensificant la seua labor per a vetlar que es complisquen els estatuts que regulen les seues activitats. 
            Durant la investigació, la Policia, a més de comptar amb la intel·ligència pròpia, van comptar amb la informació que van aportar alguns veïns, farts d'observar un inusual degoteig de persones que entraven i eixien de l'establiment i fins i tot mantindre enfrontaments verbals. 
    Fruit de tota aquesta informació, la Brigada Local de Policia Judicial de la Policia Nacional, ha aconseguit desmantellar a la ciutat un total de cinc associacions *cannábicas que vulneraven la llei incomplint els estatuts estipulats per a aquesta mena d'activitat. Una d'aquestes associacions, fundada amb caràcter lúdic, va resultar ser un punt de venda de substàncies estupefaents

L'última d'aquestes operacions, ha sigut duta a terme a la fi del mes de novembre, quan la informació rebuda va portar als investigadors fins a una associació cannàbica en el centre de la ciutat, on ja havien actuat anteriorment, i que no obstant això continuava oberta.
    A través d'un elaborat dispositiu de vigilància els agents van poder comprovar ràpidament com a l'establiment accedia gent i als pocs minuts eixien, sense que els haguera donat temps a consumir la seua dosi dins del local.
Aquesta última operació, desenvolupada fa a penes uns dies, es va saldar amb la detenció dels tres membres de l'òrgan de control de l'associació; tres homes amb càrrecs en la mateixa de president, secretari i tresorer. Es van confiscar llavors de marihuana, 13,7 grams d'oli d'haixix, 2 grams d'haixix (substàncies no permeses en cap cas ni tan sols per a consum en la seu d'aquestes associacions), 1.139 grams de cabdells de marihuana, 68 grams de marihuana mesclada amb tabac i 370 euros en efectiu. 
    Els tres detinguts, dos de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat francesa, d'edats compreses entre els 38 i 60 anys d'edat i amb antecedents previs, van ser posats en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, quedant a l'espera de ser citats per a comparéixer en seu judicial.

LLEPOLIES ADULTERADES

Una altra de les últimes operacions duta a terme per la Policia Nacional a la ciutat el mes de setembre i que va culminar amb la detenció d'altres tres persones d'origen holandés, amb càrrecs de president, secretari i tresorer d'una associació cannàbica que operava de la mateixa manera que el descrit anteriorment, va conduir a la confiscació de gran quantitat de substància estupefaent dins del local. El registre va revelar que hi havia piruletes, galetes i xiclets tipus chupa-chups suposadament adulterades amb droga disposades per a ser venudes.

INTENSIFICAR EL CONTROL

    La Policia Nacional adverteix la necessitat d'intensificar la seua labor de control sobre aquesta mena d'associacions que aprofiten la falta de legislació específica que les regule i que, sota el marc d'una legislació ambigua, en molts casos, no són més que l'evolució de l'anacrònic xicotet grup de fumadors, amics, que s'ajuntaven en una casa, garatge o local en un àmbit privat, on ells mateixos cultivaven i elaboraven el seu producte. Ara fins i tot van més enllà, i a l'empara de la suposada associació cannàbica, es dediquen a la bena a discreció de la droga cultivada a presumptes socis, usant-la per tant com tapadora d'un vertader punt de venda de droga a petita escala.

<<< Tornar a la portada