Canfali Marina Alta

HLA San Carlos organitza una Campanya Solidària de Recollida de Material Escolar

HLA San Carlos organiza una Campaña Solidaria de Recogida de Material Escolar
  08/09/2018

La tornada a l'escola, a més de suposar el retorn a la rutina per als més menuts, també suposa un important desemborsament econòmic a què moltes famílies no poden fer front. Al cost dels llibres de text, cal sumar el dels llapis, estoigs, retoladors i altre material que necessiten els xiquets per afrontar un nou any escolar.
Molts d'aquests estris, encara que es troben en bon estat, són tirats al fem cada any perquè s'han tornat inservibles per als seus amos, o perquè són substituïts per uns de nous. Però ara, gràcies a la I Campanya Solidària de Recollida de Material escolar organitzada per HLA San Carlos de Dénia, se'ls pot donar una segona vida. Aquesta activitat tindrà lloc des del dia 10 fins al proper dia 17 de setembre, i tots els materials seran donats a favor del Col·legi d'Educació Especial Raquel Payà, amb l'objectiu d'atendre les necessitats de les famílies d'aquests xiquets davant l'inici del curs escolar.


Aquesta iniciativa suposa "una altra oportunitat per HLA San Carlos d'apostar per aquelles activitats que representen els nostres valors com a organització, de superació personal i constància, a més de reafirmar el nostre compromís amb la responsabilitat social", afirmen des de HLA San Carlos.
Durant els 8 dies que dura la campanya tot aquell que vulga col·laborar pot dipositar el material al hall principal de l'hospital HLA de Dénia. "Les majors peticions dels pares són estoigs, pintures, cola, llapis, retoladors, regles, llibretes ... és a dir, totes aquelles coses que es troben en bon estat i que poden ser reutilitzats", expliquen des de HLA.
L'hospital col·labora en aquesta activitat amb el centre Raquel Payà, amb més de 30 anys de recorregut i l'objectiu principal és donar una resposta educativa i rehabilitadora a nens i nenes que tenen necessitats especials de suport didàctic. El centre, que al llarg de la seua trajectòria ha passat de 5 a 11 aules, en l'actualitat compta amb més de 70 alumnes d'entre 3 a 22 anys, i una plantilla professional composta per mestres de pedagogia infantil, educadors, especialistes en audició i llenguatge, fisioterapeutes, professors d'educació física i de música, psicopedagogs, professor de Formació Professional d'Hostaleria i una professora de Formació Professional adaptada per a majors de 16 anys, amb la qual aprenen tasques com costura, marqueteria, ceràmica o modelatge. A més a les seues instal·lacions compten amb una cuina pedagògica, una piscina en la qual realitzar hidroteràpia o hort escolar.
Tot i que es tracta de la primera edició d'aquesta campanya, aquesta no és l'única de les iniciatives d'aquestes característiques que realitza el centre denier. El Nadal passat Nadal es va aconseguir recol·lectar gairebé 100 joguines que van ser donats a Creu Roja i que es van destinar a nens de famílies amb pocs recursos. A això se sumen les campanyes de donació de sang que es realitzen tots els anys a l'hospital, pel dia mundial del Donant sota el lema'Practica El Doning, o els diversos patrocinis esportius amb el que compta, com l'escola de Tennis Ferrer.


El HLA San Carlos anima a tothom a participar en aquesta nova iniciativa, que és una bona manera d'ajudar no només al fet que els escolars puguen iniciar el curs amb material en bones condicions i amb la mateixa il·lusió que la resta dels seus companys, sinó que també és una bona oportunitat per ajudar a preservar el medi ambient, evitant que aquest material escolar acabe llençat a les escombraries.

Cercar notícies
Agenda