Intervencions plàstiques a la plaça del Castell ambienten la commemoració del 9 d’Octubre a Els Poblets

  • Intervencions plàstiques a la plaça del Castell ambienten la commemoració del 9 d’Octubre a Els Poblets
  • Intervencions plàstiques a la plaça del Castell ambienten la commemoració del 9 d’Octubre a Els Poblets
  07/10/2023

Un grapat d’artistes procedents dels diferents territoris on opera Baleària han pres la plaça del Castell de la Setla per a canviar-li l’estètica com a formula d’ambientació de la celebració del 9 d’Octubre a Els Poblets.

        Sota el paraigües de la fundació de la naviera els mallorquins Pep Guerrero, Ener Asniak, Xisco Ramis i Joan Pascual Roca; els eivissencs Antoni Marí “Tirurit” i Aphon; la valenciana Empar Boix; el formenter Enric Riera; els alacantí Ximo Canet, Tardor Roselló, Hugo Giner i Mariz Zhurykova, els menorquins Zulema Bagur i Florit Nin han elegit les persianes de les cases com a superfície pictòrica per a plasmar obres de diferents estils i temàtica. La iniciativa té el seu vessant solidari a través de les xarxes socials on l’etiquetatge de cada foto junt a les persianes amb el hastag #persianesambart dona la possibilitat d’aportar un euro a la fundació Vicent Ferrer.

        Paral·lelament altres artistes entre els que destaquen  Ramon Pérez Carrió, Imma Mengual, Empar Boix, Alba López, Hugo Giner, Joan Roselló, Pep Aguilar, Juan Caravaca o José Antonio Crisóstomo pel que fa a la Marina Alta, han habilitat una col·lecció d’escultures de formigues per a evocar la tasca portada a cap per les dones al llarg dels segles per a, des de l’anonimat, fer evolucionar la societat.

        La mostra d’art a l’aire lliure ha motivat la presència d’una representació del govern municipal encapçalada per l’alcalde, José Luis Mas, i per la regidora de Cultura, Cristina Bisquert per a agrair-li al gerent de la Fundació Baleària, Ricard Pérez, la possibilitat de comptar amb aquesta posada en escena que ve a innovar la Diada de tots els valencians al municipi.

 

“DAVANTALS AMB ART”

 

        La petjada artística ha abastat també la desfilada “ Davantals amb art” amb els que les integrants de l’associació de dones Els Poblets han desfilat després de l’esmorzar de coques del forat a càrrec del col·lectiu de mestresses.

“Tot aquest muntatge forma part d’un moviment que volem que tinga continuïtat ja que l’acollida ha estat espectacular i també la participació” ha destacat la regidora de Cultura per fer extensible el capítol d’agraïments a l’Associació de Dones dels Poblets.

        Pel que fa a la primera jornada del cap de setmana de celebració del 9 d’octubre, a partir de les 19.30 hores de hui està prevista la presentació del disc “Aprendre” de Tocant i Rodant i el Quintet de metalls Al Vent a l’Auditori Municipal, que és el fruit d’un recull d’obres que contribueixen al creixement del patrimoni musical valencià fent valdre la versatilitat tradicional de la dolçaina i el tabal. L’aposta per la música la completa com a aperitiu el concert de música de banda a càrrec de la Unió Musical Els Poblets demà diumenge, la qual ha assumit també la cercavila per a tot el poble.

        Les arts escèniques estan presents també en el programa amb la representació a la Casa de Cultura a les 19 hores de demà diumenge de l’adaptació del clàssic “Tio vànya” d’Anton Txejov, a càrrec de l’Oracle de l’Est.

        Tot això, a banda del 7é Torneig de raspall 9 d’Octubre que organitza la Regidoria d’Esports i el Club de Pilota Valenciana Els Poblets amb les tres partides de pilota en la modalitat de raspall a partir de les 9 hores del dia de la festivitat. La competició, que ha previst al final a les 19.30 hores, estarà precedida de l’homenatge al pilotari Cándido Martínez González “Candi”.

        A banda, la gastronomia serà també la que remate el 9 d’octubre amb el dinar popular de coques previst com a acte central al part d’enfront del poliesportiu, que estarà amenitzat pel grup Palo Santo

 

<<< Tornar a la portada