Jimi Ferrando ofereix la mostra fotogràfica “Aigua, terra i cel...La marjal” al Centre d’Exposicions de Pego fins el 21 de març

  • Jimi Ferrando ofereix la mostra fotogràfica “Aigua, terra i cel...La marjal” al Centre d’Exposicions de Pego fins el 21 de març
  • Jimi Ferrando ofereix la mostra fotogràfica “Aigua, terra i cel...La marjal” al Centre d’Exposicions de Pego fins el 21 de març
  10/03/2024

“Mil camins a la marjal. Tan sols has de buscar el teu” resa metafòricament el peu d’una de les tres instantànies que presideixen l’exposició que el fotògraf pegolí Jimi Ferrando protagonitza al Centre Municipal d’Exposicions del carrer Hospital de Pego fins el 21 de març.

        La mostra fotogràfica, que porta per nom “Aigua, terra i cel...La marjal” ha estat inaugurada davant una multitud de curiosos i amics de l’autor pel regidor de Cultura, Josep Mengual, qui s’ha congratulat de poder comptar amb la implicació del teixit social pegolí dinamitzar l’activitat cultural amb la posada en valor d’espais emblemàtics del municipi. “Les fotos de Jimi ens mostren la marjal tal com és en realitat amb eixa bellesa paisatgística impressionant que la emmarca i que es patrimoni de tots els pegolins”.

        Per la seua banda, l’autor ha apel·lat al títol escollit en ares a fer al·lusió als tres elements que li donen l’essència a aquest espai natural. “N’hi ha un quart element que es el foc, seguint el joc del simbolisme, per a reflectir l’esperit d’eixes persones que han anat molts anys a treballar la marjal, front a les que hui van simplement a disfrutar-ho”.

 

UNA REFLEXIÓ VITAL QUE SUBJUEIX

 

        En eixa dinàmica, ha explicat que el que l’ha motivat a configurar aquesta primer mostra ha estat l’ànim de la gent que veia les fotografies que anava plasmant al llarg dels any amb la seua càmera reflex per tal de que es decidirà a fer una selecció que permetera al visitant adonar-se’n de la bellesa de l’indret presa des de diferents perspectives i enfocs. Segons adverteix, la quarantena d’imatges que integren l’exposició no tenen altra sofisticació que un lleu tractament de llum aplicat estrictament per a perfilar eixe esplendor inigualable que irradia de per si eixa marjal que considera “una joia que tenim ací i que es necessari cuidar”.  

        “Inexorablement el Salinar i el Bullent s’havien de retrobar” profetitza sota una altra de les instantànies de Jimi per a cridar a una reflexió poètica al voltant del que suposa la vida. 

 

<<< Tornar a la portada