Jovi Lozano-Seser rep el premi literari “Isabel de Villena” de narrativa en valencià de mans de l’alcaldessa de València

  • Jovi Lozano-Seser rep el premi literari “Isabel de Villena”  de narrativa en valencià de mans de l’alcaldessa de València
  • Jovi Lozano-Seser rep el premi literari “Isabel de Villena”  de narrativa en valencià de mans de l’alcaldessa de València
  01/02/2024

El saló de cristall de l’Ajuntament de València ha ambientat la cerimònia de lliurament dels XLI Premis Literaris “Ciutat de València”, que han tingut com a protagonista de la Marina Alta a l’obra “Assegut a la dreta del pare” de l’escriptor Jovi Lozano-Seser que ha estat guardonada amb la distinció “Isabel de Villena” de narrativa en la modalitat en valencià.

        L’autor ondarenc ha rebut l’escultura de l’artista, Miquel Navarro i i la dotació econòmica de 12.000 euros de mans de l’alcaldessa, Maria José Català, qui ha qualificat l’esdeveniment com “una sort d'aparador literari de València al món, que durant les seues quatre dècades d'existència han configurat un catàleg de les grans figures de les lletres, en castellà i en valencià, de finals del segle XX i inicis del XXI”. Català ha ressaltat “l’excel·lència” de l’obra de Lozano Seser per a destacar-la dins de les1.646 presentades a la convocatòria”.

        Aquest últim ha fet pública l’alegria i satisfacció de rebre de nou una distinció dotze anys desprès de fer-ho per primera vegada amb un treball que emmarca entre el  periodisme i la prosa creativa, com a fórmula per a abordar temes com la guerra d’Ucraïna, el terrorisme islamista, la crisi conspiranoica de la COVID o el poder de les xarxes socials.  “És una obra molt heterogènia dominada per les temàtiques del gènere negre i criminalístic, però des d’una perspectiva molt personal”, ha precisat per a dedicar-la, segons subratlla “al periodisme i als periodistes en un moment molt delicat per al sector a causa de les noves tecnologies i l’intrusisme professional”.

 

REIVINDICACIÓ DEL PERIODISME EN UN MOMENT DELICAT

 

Segons ha incidit “el llibre és una defensa de com se’ns degrada, precaritza i fins i tot margina als professionals del periodisme quan no es valora ni remunera com cal la nostra feina diària i quotidiana. Som els alts professionals més maltractats i infraremunerats tant en l’empresa privada com en l’administració pública, i només podem accedir a la dignitat i reconeixement quan transcendim la nostra tasca a través de la literatura o mitjans de comunicació massius com la televisió”.

“Assegut a la dreta del pare” preveu ser publicada en el més d’abril per l’editorial Bromera com a part del guardó amb vistes a ser presentada a la propera Fira del Llibre de València.

 

 

 

<<< Tornar a la portada