Juí per l'exhumació d'un nínxol del cementeri de Calp per a enterrar a l'àvia d'un funcionari 

Juicio por la exhumación de un nicho del cementerio de Calp para enterrar a la abuela de un funcionario 
  09/02/2024

El fiscal sol·licita 13 anys d'inhabilitació per a un ex regidor i per al cap de Recursos Humans per prevaricació 

L'Audiència Provincial d'Alacant celebrarà el dimecres el juí a un ex regidor de Calp i al cap de Recursos Humans, que estan acusats d'ordenar l'exhumació de les restes mortals d'un nínxol per a enterrar allí a l'àvia del funcionari processat. Els fets van ocórrer entre 2018 i 2019. Van intentar aconseguir el seu objectiu pressionant a la treballadora responsable del cementeri, que es va negar.

Segons la Fiscalia, el regidor va contactar amb l'empleada per a informar-se sobre un dels nínxols, situat al costat de les restes mortals de l'avi del responsable de personal per a enterrar a l'àvia del funcionari, que estava a punt de morir. La treballadora va explicar que el nínxol estava ocupat per un mort l'any 1973 que tenia dret a usar-ho a perpetuïtat, això és, durant 99 anys. La Fiscalia sosté que els dos acusats la van pressionar perquè fera el necessari, fins i tot saltant-se la legalitat, per a aconseguir la concessió. La dona va reiterar la seua negativa per a buidar el nínxol i donar-li'l a la família del processament. 

Davant això, el regidor i el cap de Recursos Humans van redactar una provisió en la qual ordenaven l'exhumació i el trasllat de les restes de l'ocupant del nínxol a la fossa comuna. D'esta manera, els enterramorts van buidar el nínxol per a, hores després, enterrar a la familiar morta del funcionari. El Ministeri Públic afig que quan els fets van transcendir i van ser publicats pels mitjans de comunicació, el *exconcejal va responsabilitzar a l'empleada del cementeri de la filtració i va començar a tractar-la d'una forma hostil i a amenaçar-la amb acomiadar-la o degradar-la. 

El Ministeri Fiscal sol·licita inicialment per a cadascun dels dos processaments una pena de 13 anys d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un delicte de prevaricació en concurs amb un contra la memòria dels morts. Per al regidor demana a més un any de presó per un delicte d'assetjament laboral.

<<< Tornar a la portada