L'Audiència Provincial condemna a l'home que va provocar un incendi a Dénia fa sis anys

  • La Audiencia Provincial condena al hombre que provocó un incendio en Dénia hace seis años
  • La Audiencia Provincial condena al hombre que provocó un incendio en Dénia hace seis años
  13/08/2020

L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a dos anys i mig de presó a un home que al juliol de 2014 va causar un incendi en un terreny rural situat entre el Camí de la Marjal i el CDT, la qual cosa va obligar a evacuar a desenes de veïns de dues urbanitzacions. Dos vehicles van ser destruïts per les flames. L'acusat, que ja va reconéixer els fets, estava acampat en la zona i va encendre una foguera per a calfar-se el menjar. Però el foc se li va anar de la mans degut per força del vent. 

La sentència dictada per la secció dècima de l'Audiència Provincial li condemna per un delicte d'incendi per imprudència greu amb perill per a la vida. Se li ha aplicat l'atenuant de confessió i haurà de pagar fins a 19.000 euros a diversos afectats. 

Segons s'explica en la resolució judicial, en la vesprada del 5 de juliol de 2014 l'home va encendre una foguera per a calfar menjar amb "menyspreu a les elementals normes de cura i prudència", ja que no va tindre en compte la proximitat amb les urbanitzacions habitades, uns 500 metres, ni les condicions climatològiques que eren de 28,7 graus de temperatura, amb ratxes de vent de 36 quilòmetres per hora i una humitat relativa del 33%.

El vent va propagar ràpidament el foc, que va aconseguir urbanitzacions pròximes, on va ser necessari evacuar a residents i tallar carrers.L'incendi va calcinar el turisme d'un particular i un Quad de la Policia Local de Dénia, que els agents havien col·locat en un carrer per a tallar la circulació fins a zones afectades pel foc.

A més, les flames van causar danys en elements comuns i en habitatges de dues urbanitzacions i als jardins d'una casa.

Subscriu-te!