L'Audiència Provincial suspén el juí pel cas Aigües de Calp

La Audiencia Provincial suspende el juicio por el caso Aguas de Calpe
  10/02/2024

El grup municipal socialista es retira com a acusació particular 

La secció segona de l'Audiència Provincial d'Alacant ha suspés el juí pel cas Aigües de Calp, que estava fixat per als pròxims dies 24, 25 i 26 de setembre. Així ho ha acordat la sala, tal com s'arreplega en la provisió remesa dimecres passat a les parts. Per tant, la resolució d'este cas torna a retardar-se. 

Les diligències judicials per les presumptes irregularitats econòmiques en el projecte de renovació de la xarxa transversal d'aigua de Calp es van iniciar en 2005. Entre altres estan involucrats l'ex regidor de Cicle Hídric d'eixe ajuntament, Juan Roselló, i el seu cunyat, Francisco Artacho.

L'assumpte s'ha mantingut en marxa a instàncies de Nicolas Agudo, l'empresa de les quals va fer els treballs, que havien sigut adjudicats a Obres Hidràuliques de Llevant (controlada per Artacho), que va subcontractar el projecte en la mercantil Montubo. Segons Nicolás Agudo, li van deixar a deure 245.233 euros. 

En el cas estan acusats Juan Roselló i representants de les empreses implicades en la contractació de les obres. Un informe de dos professors universitaris va advertir de la sobrevaloració de les obres en un 10%. Els treballs estaven pressupostats en 3,4 milions d'euros quan, segons este informe, el preu real del mercat seria de 1,7 milions. En una declaració realitzada a la fi de juliol de 2006, Juan Roselló va assegurar que l'informe es referia a cinc projectes i que només es va executar un d'ells. Per això, va negar els quatre delictes que se li imputaven, entre ells els de prevaricació i malversació. 

Coincidint amb la suspensió del juí, el grup municipal socialista de Calp s'ha retirat com a acusació particular, segons ha comunicat a la secció segona de l'Audiència Provincial. 

 

<<< Tornar a la portada