La comarca es prepara per passar a la primera fase de la desescalada

  • La comarca se prepara para pasar a la primera fase de la desescalada
  • La comarca se prepara para pasar a la primera fase de la desescalada
  07/05/2020

La Generalitat ha sol·licitat al Govern passar a la fase 1 de la desescalada del confinament pel coronavirus a partir del pròxim dilluns, 11 de maig, ja que les xifres de contagis són positives en les tres províncies. En els últims dies no hi ha hagut ingressos en les UCI. Si es permet el passe a la nova etapa, podran obrir comerços de menys de 400 metres sense cita prèvia i s'autoritzarà que les terrasses d'hostaleria funcionen al 50% de la seua capacitat, amb distàncies de dos metres entre les taules. 

Els mercats ambulants han tornat als carrers de la Marina Alta. El de fruites i verdures de Dénia ho farà este divendres en una ubicació amb major amplitud, el carrer La Via, que la del carrer Magallanes. Els ajuntaments han activat dispositius per a garantir la seguretat i evitar aglomeracions. 

Quines activitats estaran permeses en la primera fase de la desescalada? 

- Comerços al 30%: La reobertura d'establiments minoristes està permesa sense cita prèvia sempre que els locals tinguen fins a 400 metres quadrats ara es permet sense cita prèvia, encara que amb el límit d'un 30% de l'aforament i amb unes estrictes normes d'higiene. Els establiments hauran de desinfectar-se dues vegades al dia així com els emprovadors de roba i les pròpies peces, després de cada ús, que serà individual.

Els majors de 65 anys tindran prioritat. S'haurà de guardar dos metres de distància de seguretat i un sí que existeix una barrera física entre dependent i client. Si no és possible, els dos hauran d'anar proveïts de màscara.

- Reunions de deu persones: Ja es podrà quedar amb amics i familiars fins a formar un grup de deu persones com a màxim. Però s'haurà de guardar la distància de seguretat, com a norma habitual en totes les relacions socials.

- Els desplaçaments amb cotxe: És preferible anar en vehicle particular (només el conductor i un passatger darrere) que en transport públic. En vehicles de nou places, dues per fila de seients si porten màscara.

- Les terrasses amb limitacions: Bars i restaurants podran muntar terrasses amb un aforament del 50% al qual tenien autoritzat abans de la crisi del coronavirus. Cada vegada que es renoven els clients, s'hauran de desinfectar les mesos. Es prohibeixen tovalloneres i serà obligat posar gels hidroalcohólicos. 

- Compres en mercats ambulants: Els mercats ambulants ja estaven permesos des del passat 30 d'abril. En la fase 1, les compres es faran de manera individual i de manera ràpida, sense tocar els productes, i guardant la distància de dos metres. Han de senyalitzar-se els espais amb balises en el sòl i l'aforament no ha d'excedir del 25%,

- Culte i enterraments: Les misses i cerimònies es podran oficiar amb un terç de l'aforament com a màxim. Caldrà anar a l'església amb màscares i guants i guardant la distància de seguretat Ara en les vetles i enterraments, podran romandre fins a 15 persones a l'aire lliure i deu en interior.

- Bany a les platges: El president Ximo Puig ha demanat al govern que hi haja algunes singularitats en la Comunitat a l'hora d'afrontar el pla de desescalada com permetre el bany a les platges, sense que es produïsquen concentracions de gent. 

 

Subscriu-te!