La Comunitat Educativa de l’institut Ifac protesta per la massificació i la carència de personal

  • La Comunidad Educativa del instituto Ifach protesta por la masificación y la carencia de personal
  • La Comunidad Educativa del instituto Ifach protesta por la masificación y la carencia de personal
  23/02/2023
El professorat fa de conserge i hi ha classes per la vesprada davant la falta d’espai

Ja no poden més. La Comunitat Educativa de l'Institut Ifach de Calp ha dit prou i exigeix una solució urgent a la Conselleria d'Educació per les pèssimes condicions laborals i formatives que viu el centre diàriament. L'institut es va construir en el seu moment per a albergar 500 alumnes i ara són més de 1.100. La massificació ha provocat una deterioració significativa de la convivència i el rendiment escolar, així com un augment de la violència i els actes d'indisciplina. No hi ha cantina, ni biblioteca ni sales polivalents perquè estan totes habilitades com a classes davant la falta d'espai. No es poden realitzar activitats complementàries ni reunions amb les famílies, etc. Per si no fora prou, hi ha només un conserge i un administratiu quan, per volum d'alumnat, haurien de ser, com a mínim, dos o tres.

            Pares, mares, professorat i alumnes s'han concentrat en la Plaça Colón per a denunciar la situació real de l'institut. Julio Parra és el representant dels pares en el Consell Escolar i assegura que “ara mateix no tenim conserge, perquè està de baixa, i no posen una solució”. Fa un parell de setmanes es va presentar l'avantprojecte del segon institut però “com molt aviat, parlem de tres o quatre anys perquè estiga acabat. Necessitem una solució urgent, immediata, de cara al pròxim curs”, afegeix Parra. Cada any s'incorporen al centre 200 nous alumnes, més o menys, i no hi ha més que tirar comptes per a comprendre com serà el futur més immediat.

            CANFALI MARINA ALTA ha pogut saber que el professorat dedica part de les hores d'estada en el centre per a ajudar tant en les tasques de consergeria com de secretària i administració. La falta d'espai ha obligat a desdoblegar i fer un torn a la vesprada, per a les classes de Batxillerat i un cicle formatiu, amb tots els desavantatges que això suposa, com la dificultat de conciliació d'estudis acadèmics amb activitats extraescolars, finalitzar les classes a les 22 hores, etc.

 

“DESÍDIA I ABANDÓ”

 

            L'alcaldessa, Ana Sala, comenta que “aquesta situació és provocada per la desídia i l'abandó dels diferents governs de la Generalitat Valenciana”. “Hem reclamat”, afegeix, “als regidors de Compromís i PSOE que ens tiren una mà i intercedesquen  amb la Conselleria. Però la legislatura està a punt d'acabar i no solucionen res de res”. La regidora d'Educació, Pilar Cabrera, apunta que “encara que no tenim competències, hem demanat que ens deixen posar a nosaltres un conserge i un administratiu. Però ni per aquestes. No hem tingut cap contestació”.

<<< Tornar a la portada