La Conselleria d’Educació destina vora 7,5 milions d’euros per a construir el nou institut de secundària d’Orba

La Conselleria de Educación destina cerca de  7,5 millones de euros para construir el nuevo instituto de secundaria de Orba
  19/12/2022

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha confirmat a l’Ajuntament d’Orba la consignació de 7.492.537 d’euros de inversió per a la construcció del nou Institut d’Educació Secundària, dins del Pla Edificant. El nou centre està previst que incloga huit unitats obligatòries i dos destinades als cicles formatius amb capacitat per a albergar 360 alumnes.  

L’alcalde, Joan Ignasi Cervera, ha acollit amb satisfacció una mesura que des de l’Ajuntament estaven esperant que la resolució des de la Conselleria des de la posada a disposició per part de l’Ajuntament dels 8.500 metres adquirits, que suposaven vora el 80% de la superfície afectada pel Pla Especial que donarà lloc tant al propi institut de secundària com a les infraestructures associades al mateix.

Cervera s’ha congratulat de “poder iniciar la part física d’una promesa que el veïnat d’Orba porta esperant més de vint anys però que ha pres un impuls real i definitiu en la darrera legislatura. En aquest sentit, el mateix alcalde ha incideix en que ha estat el govern de Compromís qui ha adquirit les tres parcel·les sense les quals mai haguera estat possible l’institut en la referida ubicació. A banda de l’adquisició ha especificat que el govern que presideix ha sigut que ha gestionat la transformació urbanística que ha de permetre tant la construcció de l’edifici en qüestió com l’habilitació dels vials, rotonda inclosa, que han de garantir la l’òptima circulació en les immediacions del centre.

 

LICITACIÓ DELEGADA A L’AJUNTAMENT

 

        Així mateix ha explicat que finalment la Conselleria ha  determinat delegar en l’Ajuntament l’execució del projecte. Amb aquest objectiu, la corporació municipal té previst assumir les recomanacions de la Conselleria en un proper plenari per a tractar d’agilitzar al màxim la construcció del nou centre per a d’una vegada per totes satisfer una reivindicació històrica de la comunitat educativa.  

        Per a Cervera,“hui es un dia històric per poder fer una realitat un somni que ve a culminar les polítiques portades a cap des del grup municipal de Compromís per a la millora de les instal·lacions educatives del municipi, les quals van començar en 2015 amb l’habilitació de l’aulari d’Educació Infantil, van seguir en 2016 amb l’adequació de la pista poliesportiva del col·legi Hispanitat i en la construcció de l’aulari que fera operativa la secció de l’IES Enric Valor de Pego a Orba durant 2018 i 2019, la reforma de l’antiga casa del conserge per a donar cabuda als cicles formatius portada a cap aquest 2022 i ara la construcció aquest nova infraestructura que permetrà donar un pas endavant en la qualitat educativa de les generacions que venen, pel que cal agrair a tots els que al llarg dels anys han format part de la comunitat educativa la paciència demostrada a la que hem tractat de correspondre”. Agraïment que ha fet extensible a tots els integrants de l’equip de govern els quals, segons apunta, “davant de la campanya d’intoxicació interessada que vam haver de sofrir sempre ens mantinguérem units i ens recolzarem mútuament posant el treball incansable de tot l’equip sempre per davant de les provocacions anònimes”.

Al seu judici “el temps posa a cadascú al seu lloc, i el lloc dels xiquets i xiquetes d’Orba  i els pobles del voltant no serà altre que l’IES que hui comencem a fer realitat”.

Peu de foto 1: Foto aèria de la ubicació del nou centre.

 

<<< Tornar a la portada