La consellera de Transició Ecològica aplaudeix el model "valent i rendible" de la recollida del fem de Pedreguer

  • La conselleria de Transición Ecológica aplaude el modelo
  • La conselleria de Transición Ecológica aplaude el modelo
  • La conselleria de Transición Ecológica aplaude el modelo
  27/12/2021

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha afirmat que Pedreguer “és un bon exemple” en la recollida del fem “porta a porta”, una sentencia que entén avalada per les xifres: El municipi ha augmentat del 20 al 66% la retirada selectiva dels residus en el seu origen. També ha elogiat que Pedreguer és el primer Ajuntament valencià que implanta la recollida selectiva de productes com la cel·lulosa, bolquers i altres d’higiene personal. 
    La conselleria ha fet aquestes valoracions durant la visita que ha realitzat aquest dilluns a Pedreguer i durant la qual ha estat acompanyada per la Secretària Autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, i pel director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer. L’alcalde, Sergi Ferrús, i altres membres de la corporació, així com representants de l’empresa concessionària del servei, han exercit d’amfitrions i els han exposats alguns dels detalls del sistema “porta a porta” que es va posar en marxa el passat mes d’agost. 
    Mollà ha recordat que el Consell va aprovar la setmana passada una línia d’ajuda econòmica per al Consorci de Residus del Campello de 6,5 milions d’euros amb la qual es reconeix l’esforç que estan fent els municipis de la Marina Alta, la Marina Baixa i el mateix El Campello en la gestió i en la millora de les seues instal·lacions. 
    "Ens fan falta models valents, rendibles i extrapolables com l'implantat a Pedreguer", ha continuat Mollà, "perquè la planta de tractament ha de ser el darrer recurs de recuperació de materials". La consellera ha demostrat a més el compromís de la Conselleria i el govern valencià amb l'economia circular i la separació selectiva de residus porta a porta.
    Mollà i el seu equip ha realitzat una visita a les oficines de l’empresa concessionària, al bell mig de la Plaça Major i s’ha apropat a l'empresa local Solarays Energy, especialitzada en energia solar i tèrmica, on han fet un recorregut per les seues instal·lacions i han pogut atendre les explicacions dels seus responsables sobre la seua experiència i els reptes a assumir.

<<< Tornar a la portada