La corporació municipal de Pego aprova el “Pla Estratègic per al turisme sostenible”

La corporació municipal de Pego aprova el “Pla Estratègic per al turisme sostenible”
  05/02/2024

La Regidoria de Turisme ha portat a ple el Pla Estratègic per al turisme Sostenible que ha elaborat com a eina amb la qual traçar les línies de treball respecte a ala matèria i que preveu comptar amb l'opinió de tots els actors del municipi que intervenen per al funcionament del sector.

        La iniciativa ha estat presentada pel responsable de l’àrea, Ricardo Sendra, per a justificar-la en ares a que “creiem necessària la creació d'una mesa municipal de turisme per a confeccionar els plans d'acció”.

 

MESA MUNICIPAL PARTICIPATIVA PER A FORMALITZAR L’ESTRUCTURA

 

Aquest organisme, segons ha explicat, pretén formalitzar l'estructura turística de la localitat, implementant eines que estimulen el teixit empresarial i millore la resiliència de les empreses del sector. “Ha de contemplar-se com una entitat instrumental de gestió i planificació turística, que servisca també per a reunir i implicar els agents públics i privats del territori”, afirma per a incidir en que la mesa serà una peça fonamental en l'estratègia turística del municipi pegolí però no l'única.

En eixa dinàmica ha assenyalat que, de fet, el document compta amb més d'una trentena de línies d'actuació a desenvolupar com ara la celebració de jornades de bones pràctiques en turisme sostenible, campanyes de sensibilització ambiental, creació de nous productes turístics, adequació d'espai públic, agenda esportiva, foment de la marca “Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana”, planificació tecnològica o campanyes d'ecoturisme, entre altres.

 

RECONEIXIMENT DE LA SINGULARITAT

 

        A més, Sendra ha avançat, que la intenció de l'executiu és recuperar el reconeixement de municipi turístic, amb la pertinent sol·licitud a la Generalitat Valenciana en la modalitat de singularitat. “el sol·licitarem a la Generalitat, en la modalitat de singularitat, ja que creiem que Pego té un gran potencial turístic, però volem modelar eixe turisme cap a un vessant respectuós amb el nostre municipi i el seu entorn”, va indicar l'edil.

        La proposta ha eixit endavant amb els 8 vots del PSPV als que s’han sumat els 5 del PP, front als 4 en contra de Compromís.

 

Peu de foto: El regidor de Turisme, Ricardo Sendra, en la recent presentació del Carnestoltes a FITUR.

<<< Tornar a la portada