La corporació municipal d’Ondara aprova per unanimitat el projecte de la Casa de la Música i Arts Escèniques

La corporació municipal d’Ondara aprova per unanimitat el projecte de la Casa de la Música i Arts Escèniques
  01/12/2023

El ple ordinari de l’Ajuntament d’Ondara ha donat llum verda amb la unanimitat de tots els grups a l’aprovació del projecte d’obra per a la construcció de la Casa de Música i Arts Escèniques, quantificat en 997.000 euros per l’àrea de cooperació de la Diputació d’Alacant encarregada de la redacció.

El projecte en qüestió, subvencionat dins del Pla Inversions I Financiació en Infraestructures COYS 2020-2023 de la corporació provincial, preveu desenvolupar.se en una parcel·la municipal de 1.160 m², reservada per l’ús dotacional docent en la zona urbana de Tossals. En concret, al carrer Enric Valor número 13, es construirà un edifici de dues plantes amb una superfície d'uns 530 metres quadrats, amb la que es doblegarà l'espai de l'Aulari de Música, on actualment s'imparteixen les ensenyances musicals al municipi. No obstant això, el fet de que no ocupe la totalitat de la parcel·la i les condicions urbanístiques el fan susceptible de posteriors ampliacions. Amb aquesta finalitat, segons s’ha explicat, l’edifici estarà ordenat amb uns eixos de circulació nord-sud i est-oest, en el centre dels quals, se situarà una banda de comunicacions verticals amb l'escala i un gran ascensor per a poder pujar pianos i instruments de grans mides, i tots els espais servidors de l’edifici, com són els lavabos masculins, femenins i adaptats, els quals quedaran situat enfront d’una zona de taquilles i màquines de venda.

La iniciativa ha quedat justificada en ares a resoldre els problemes de funcionalitat de l’actual Aulari de Música tant per l'espai existent, com per la pròpia configuració de l'edifici que no s'ajusta a les necessitats.

        El ple ordinari ha abordat també la Modificació de l'Ordenança reguladora de la Convivència Ciutadana a l’Espai Públic d’Ondara, per adequar-la a la nova Llei de Benestar Animal. També es va aprovar l’encomanament del procediment sancionador d’aquesta ordenança a SUMA, per una major agilització dels tràmits. Ambdós punts aprovats també per una unanimitat que ha estat també present en la modificació de crèdits, per a fer transferències de d’algunes partides a unes altres abans de finalitzar l’any, segons va explicar el Regidor d’Hisenda, Jordi Ruíz-Orejón.

La mesura ha estat justificada pel regidor d’Hisenda, Jordi Ruíz-Orejón, para detallar l’increment de la partida de camins per condicionar amb 7.000 euros més el Camí Xàbia; 20.000 euros per a la creació del nou aparcament al costat de l’Escoleta; 18.000 euros per la renovació de la caldera del poliesportiu; o 25.000 euros per gestions administratives de SUMA. En canvi, segons ha apuntat, s’ha llevat a de la partida d’ambulàncies 20.000 euros perquè en ser any electoral, no s’havien fet alguns actes. Aquest punt va comptar amb el vot a favor del PP, i el seu portaveu, Àlex Hernández, va indicar que estaven d’acord sobretot amb el nou aparcament.

La sessió ha aprovat també amb el vot de tots els grups el  Pla territorial municipal d’Emergències; Pla d’actuació municipal front al risc d’Incendis Forestals; i el Pla d’actuació municipal front al Risc d’Inundacions. Així mateix, es va aprovar de forma provisional la modificació del Reglament de Règim Intern de l’Escoleta Infantil Municipal, per adaptar-ho als canvis en la normativa, segons va indicar la regidora d’Educació, Rosa Ana Marí.

Finalment i ja com a tràmit d’urgència s’ha passat la moció del 25 de novembre, a la que ha donat lectura la regidora d’Igualtat, Nerea Mallol, per a ressaltar el nom de les sis dones que han estat assassinades al País Valencià fins al dia de hui del total de 54 en tot l’estat, per a expressar el rebuig a la violència cap a les dones, i reafirmar el compromís de l’Ajuntament d’Ondara contra la violència masclista.

<<< Tornar a la portada