La corporació d’Ondara dona llum verda a l’habilitació d’un parc fluvial en l’entorn del Molí Coví

La corporación de Ondara da luz verde a la habilitación de un parque fluvial en el entorno del Molí Coví
  27/03/2021
Destinarà a la iniciativa 205.000 euros dels 1.042.107 euros de romanent de tresoreria de 2020

La fase inicial del projecte d'adequació del Parc Fluvial Molí Coví ha estat aprovada pel plenari ordinari d’Ondara, per a finançar-lo mitjançant 205.000 euros de romanent de tresoreria de 2020, a mesura que es dispose de l’autorització de la.

       La iniciativa, segons ha explicat l’alcalde, José Ramiro, te com a objectiu crear una zona verda i d’esplai per al gaudiment de la ciutadania en les rodalies de la emblemàtica construcció a mesura que es dispose de l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que ja ha començat a tramitar-se. 

       La proposta compta amb la llum verda de la intervenció municipal després de aprovar-se inicialment per unanimitat de tots els grups l'expedient de modificació de crèdit, en la modalitat de crèdit extraordinari i suplement de crèdit, finançat amb càrrec al romanent líquid de Tresoreria. Dit romanent, segons s’ha donat compte en la sessió arriba a un total ajustat de 1.042.107, mentre que el destinat a despeses generals, resultat de la liquidació de 2020, ascendeix a 2.018.894 d'euros.

MODIFICACIÓ DE CRÈDITS

       La modificació de crèdits en qüestió comporta a més l’increment de 10.000 euros l'aportació al geriàtric i la dotació de 122.000 euros més per a la partida d'adquisició de terrenys immobles que ascendia a 50.000 euros.  i amb la modificació de crèdits ascendeix finalment a 172.000 euros. Així mateix, la mesura afecta també a l’augment del pressupost de partides com l'adquisició equipament semipeatonalització per al casc històrici per a parcs, l’habilitació de l’espai empresa i ocupació i la compra de vehicles per a la Polícia Local i el departament de Serveis.

COMUNITAT D’USUARIS DE LA DEPURADORA

La unanimitat ha estat també en l’aprovació de la constitució de la Comunitat d'Usuaris d'abocament Dénia-Ondara-Pedreguer. La proposta en qüestió arreplega que en 1997 es va executar una depuradora, ampliada posteriorment en 2005, la qual, ubicada en el terme municipal del Dénia, arreplega les aigües residuals dels tres termes  que es canalitzen fins a la mateixa en diferents percentatges, per al seu tractament, abocant-se els cabals resultants al domini públic marítim terrestre per mitjà de l'emissari submarí construït l'any 86 i el punt de eixida dels quals es troba en l'escullera nord. L'autorització que emparava l'abocament a domini marítim terrestre així com la seua ocupació, atorgada a nom de l'Ajuntament de Dénia, ha vençut i en conseqüència requereix de la seua renovació. De manera que, ja que a través de l'EDAR es depuren els abocaments dels tres termes municipals, procedeix que l'autorització d'abocaments es tràmit a nom dels tres municipis constituïts en una comunitat d'usuaris, junt a la qual l'Entitat de Sanejament conformarà posteriorment la junta d'usuaris. 

El conveni té per objecte la constitució d'una comunitat d'usuaris, denominada comunitat d'usuaris d'abocament Dénia-Ondara-Pedreguer, en atenció a estar integrada pels tres municipis, que tindrà caràcter de corporació de dret públic, personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment dels seus fins. Així mateix, s'acorda fixar un sistema de vot ponderat determinat pel percentatge d'aportació a l'EDAR per part de cada municipi, el qual queda fixat de la manera següent: Dénia 74,15%; Ondara 18,43%; i Pedreguer 7,42%.

El ple també ha debatut la redacció de l'ordenança reguladora de l'absentisme escolar, amb la finalitat d'aplicar les competències municipals en aquest aspecte.

 

<<< Tornar a la portada