La crisi sanitària trastoca els pressupostos de Dénia per a ajudar a empresaris i fomentar l'ocupació 

La crisis sanitaria trastoca los presupuestos para ayudar a empresarios y fomentar el empleo 
  09/06/2020

Es destinen prop de 1,4 milions d'euros a les persones més afectades 

Finançar les mesures extraordinàries que l'Ajuntament de Dénia donarà a empreses, autònomes i persones afectades per la crisi del COVID-19 ha obligat a modificar diverses partides del pressupost municipal de 2020. En alguns casos s'eliminaran projectes que no donarà temps al fet que es realitzen o s'utilitzarà els diners previstos per a les festes i actes que han quedat suspesos. Es necessiten prop de 1,4 milions d'euros i les corporacions locals no poden gastar més del 20% del superàvit. Davant aquesta limitació hi ha hagut que acudir als canvis pressupostaris, que aquest dimecres seran aprovats pel ple.

Tal com ha recordat l'alcalde, Vicent Grimalt, es va fer una primera injecció de diners per a ajudar a les famílies més necessitades durant la primera fase de l'estat d'alarma. Segons l'alcalde, s'afigen ara “unes mesures reals i efectives” que inclouen un pla d'ocupació per a contractar a 22 persones amb dificultats d'inserció laboral, que faran diferents funcions fins el mes vinent de desembre. Aquest pla d'ocupació estarà dotat de 300.000 euros, el triple del que es preveu. 

L'ajuntament establirà unes ajudes econòmiques per a empreses i autònoms dels sectors de comerç, hostaleria, turisme i altres activitats. Es regiran per unes bases acordades en la comissió municipal del COVID-.19 i han de ser ratificades per la Generalitat. Respecte a l'hostaleria, cal complir una sèrie de requisits per a rebre ajudes per al pagament de la taxa d'ocupació de la via pública i de la recollida de fem durant el temps en què han estat tancats els locals.

Aquest canvi en els comptes municipals també destinarà una partida de 70.000 euros per a ajudes a pimes i autònoms, com a complement de l'ajuda de 128.000 euros que li ha correspost a Dénia dins del Pla d'ajudes a pimes i autònoms de la Diputació d'Alacant. Els diners, segons ha assenyalat el regidor i diputat provincial Óscar Mengual, es concedirà per a fer front tant a despeses corrents (lloguer mensual del local de negoci o despeses del contracte de subministrament d'energia, aigua, telèfon o internet) com a despeses de capital (préstec d'adquisició del local de negoci o de vehicles comercials adscrits a l'activitat empresarial).

Les mesures socials i econòmiques van ser explicades este dilluns per l'alcalde i els regidors Paco Roselló, Sandra Gertrúdix, Cristina Morera, Óscar Mengual y Javier Scotto durant una roda de premsa per videoconferència. 

Subscriu-te!