La Infermeria d'Atenció Primària del Departament de Salut de Dénia col·labora en un estudi sobre Telenfermería

La Enfermería de Atención Primaria del Departamento de Salud de Dénia colabora en un estudio sobre Telenfermería
  26/10/2022

La Infermeria del Departament de Salut de Dénia està col·laborant amb la Universitat Miguel Hernández d'Elx en “Telesalud”, un projecte de Telenfermería en Atenció Primària, aplicada a pacients amb problemes cardiometabólicos.

Per a Daniel Monasor, infermer del Centre de Salut de Benissa, “l'objectiu és potenciar l'ús dels dispositius mòbils en l'autocura i mesurar l'impacte de les solucions de salut en línia en els terminals dels pacients cardiometabólicos i respiratoris crònics majors de 45 anys. D'aquesta manera és possible fer un seguiment, tant els indicadors terapèutics, com del grau d'implicació de cada pacient en la seua pròpia autocura”.

En el projecte “Telesalud”, liderat per la Universitat Miguel Hernández, estableix una sèrie d'objectius terapèutics individualitzats, relacionats amb cada patologia sotmesa a estudi. A més, els pacients també introdueixen en el seu smatphone mesuraments d'estil de vida, dieta, exercici, tensió arterial, saturació d'oxigen o glucèmia capil·lar.

Per part seua, l'equip d'infermeria realitza el seguiment de tots aquests indicadors, a través de notificacions o alarmes, en cas de registre algun tipus d'alteració significativa en algun dels indicadors.

El Departament de Sistemes i Tecnologies de la Informació del Departament de Salut de Dénia està treballant en una sèrie d'aplicacions mòbils per a determinades patologies cròniques.

Segons el Director de Sistemes i Tecnologies de la Informació, Vicent Moncho, “començarem, en breu, a utilitzar aquestes tecnologies d'autocura en un estudi pioner de caràcter descriptiu, liderat pel personal d'Infermeria d'Atenció Primària. La mostra es farà amb un miler de pacients amb patologies cròniques cardiovasculars, endocrines i/o respiratòries”.

Els pacients sempre mantindran un contacte directe amb el seu infermer i metge de referència, als quals podran notificar qualsevol tipus de problema o dubte.  

 

 

 

<<< Tornar a la portada