La FEMMICC considera de "extrema gravetat" l'incident ocorregut en l'esquadra dels Mayorales

La FEMMICC considera de
  21/08/2022

La Federació de Moros i Cristians (FEMMICC) de Dénia s'ha desvinculat de l'incident ocorregut al principi de la desfilada de gala, quan un dels integrants de la filà dels Mayorales de Sant Roc va caure a terra pel fet que presumptament no estava en les condicions adequades per a desfilar. La FEMMICC públic aquest dissabte, cinc dies després de l'ocorregut, un comunicat indicant que el succeït és de "extrema gravetat" i "danya la festa".

En el comunicat no descriu el fet ni aclareix que es va produir en el tram del carrer La Via, on hi ha menys espectadors, ni que la persona que va protagonitzar el fet va ser expulsada de la filà de manera immediata.

La FEMMICC afirma que el comunicat s'ha emés a la vista del renou produït en les xarxes socials.

El comunicat és el següent:

"1.-L'Esquadra on es produeix el contratemps és la denominada “Esquadra del Mig” formada íntegrament pels Mayorales de Sant Roc.

2.-Els Mayorales de Sant Roc són la part de la Confraria de Sant Roc encarregada de l'organització dels actes festius de la confraria en les festes d'agost (concurs de paelles, travessia nadant, partida de pilota, etc. )

3.-Aquest any 2022, en celebrar els 40 anys de la festa, van ser convidats a participar per part de la Federació de Moros i Cristians de Dénia a la Desfilada de Gala, pagant-se la seua corresponent banda de música i vestit de desfilada, com a mostres d'agermanament i suport a aquesta associació.

4.-Aqueixa esquadra, en cap moment, estava composta per festers dels Moros i Cristians de Dénia, exclusivament estava formada per membres dels mayorales de San Roc i els seus corresponents convidats.

5.-A causa dels fets ocorreguts a l'inici de la desfilada, el Mayoral Major ha presentat la seua dimissió, ja que va ser un convidat seu qui va protagonitzar aqueix desagradable moment, emetent un comunicat pertinent i presentant les seues disculpes públiques, indicant que mai més desfilaran pels carrers de Dénia.

6.-FEMMICC DÉNIA considera que els fets són d'extrema gravetat, danyant la imatge de la festa i de la Ciutat de Dénia, més si cap quan enguany ha sigut reconeguda com a Festa D'Interés Turístic Autonòmic.

7.-FEMMICC DÉNIA accepta les disculpes dels Mayorales de San Roc però es reserva la presa de mesures oportunes respecte a la seua relació amb aquests, una vegada avaluades les conseqüències d'aquests actes.

Per tot el comentat anteriorment, FEMMICC DÉNIA vol tancar aquest contratemps excepcional, demanant respecte i exigint que no entele el que veritablement es va poder contemplar durant aqueix dia: una Desfilada de Gala excepcional amb unes Capitanies increïbles i unes filaes entregades a una festa de cada any acull a més fester i visitants".

COMUNICAT DE JUAN CAMARENA

 

Aquest cap de setmana, CANFALI MARINA ALTA publica un comunicat del Mayoral Major de 2022, Juan Camarena, en el qual ofereix la seua visió sobre l'ocorregut. Cal aclarir que Camarena no ha dimitit sinó que el seu mandat ha acabat. 

Camarena reconeix que "lamentablement no vam estar a l'altura de l'esdeveniment per al qual les 530 persones que componen la FEMMICC es preparen durant tot l'any per a aquest dia, el seu dia". Diu que 'vaig convidar a dues persones a desfiar entre nosaltres (que no formen part del nostre col·lectiu de Majorals) i no es van comportar com devien i van provocar uns actes molt desagradables els quals assumisc, solament Jo.

 Vaig demanar disculpes també a la seua Presidenta, Sonia, Capitans, Bandereres, Ambaixadors i Primers Tro.

En el comunicat demana disculpes també " a qualsevol ciutadana, ciutadà que s'haja pogut molestar per això i espere que això no afecte la imatge dels Majorals de Sant Roc que, durant tants anys celebrem i organitzant diversos esdeveniments populars i de participació per a tots els que volen participar, en honor al nostre Patró Sant Roc".

 

<<< Tornar a la portada