La Fira Digital d’Ondara reivindica la vigència i potencial del valencià com a llengua d’expressió a les xarxes socials

  • La Fira Digital d’Ondara reivindica la vigència i potencial del valencià com a llengua d’expressió a les xarxes socials
  • La Fira Digital d’Ondara reivindica la vigència i potencial del valencià com a llengua d’expressió a les xarxes socials
  15/04/2024

El potencial del valencià com a llengua d’expressió a les xarxes socials ha estat reivindicat a la fira digital “Gatzara” organitzada al recinte de El Prado per la  Regidoria de Normalització Lingüística.

L’esdeveniment ha suposat un innovador encontre on s’ha posat en valor la vigència de l’idioma autòcton dins la creació de continguts digitals, així com la necessitat d’empoderar les generacions més joves pel que fa a l’ús del valencià a les xarxes socials.

Amb eixa finalitat ha abastat un torneig de La Fallera Calavera, un taller de personalització de samarretes a càrrec de Larouch i un podcast en directe homònim a títol de la jornada  conduït per diferents creadors i creadores de contingut on es comptà amb les col·laboracions de més companyes i companys de l’esmentat segment mediàtic. Entre aquests últim ha destacat la coordinació del youtuber i activista digital Aitor Muñoz, com a testimoni de com els joves de les comarques centrals, fan servir el valencià com a mitjà d’expressió als seus espais.

A banda, en tram final de l’encontre el podcast local «Vaderock», ha tancat aquesta primera convocatòria amb gran èxit de públic, a més de constatar el ressò d’aquest original format que s’emet a La Veu d’Ondara.

Pel que fa al I Concurs de vídeo #GatzaraCrea, destinat als alumnes dels IES i al I Certamen de Creació de Contingut Vila d’Ondara, els premis van quedar finalment deserts tot i que el regidor de Normalització Lingüística, Jordi Dominguis, comentà que “ja s’està treballant en la propera edició dels guardons per tal que els participants tinguen més termini per poder lliurar els seus treballs”.

Així mateix, com a responsable de convocatòria ha valorat molt positivament la primera edició del “Gatzara”, sobretot pel que fa a l’èxit de públic i la constatació de la importància d’oferir des de l’administració pública plataformes per a la reivindicació del valencià com a llengua i vehicle d’expressió als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

 

<<< Tornar a la portada