La formació mediambiental, eix de la 19a edició del Concurs Digital Infantil d'Aqualia 

La formación medioambiental, eje de la 19ª edición del Concurso Digital Infantil de Aqualia
  26/01/2021

Amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental, que se celebra aquest dimarts, Aqualia ha presentat la 19a edició del seu Concurs Digital de Dibuix Infantil. Aquesta data resulta especialment adequada, ja que aquest dia té com a principal objectiu identificar la problemàtica ambiental, tant global com local, i crear consciència quant a la necessitat de fomentar la major participació social possible per a conservar i protegir el medi ambient. 

En l'actual situació d'emergència sanitària els desafiaments ambientals que afrontem han quedat relegats a un segon pla. Però qüestions com el canvi climàtic, la contaminació i la pèrdua de biodiversitat es mantenen presents. En aquest context, el certamen de 2021 segueix la línia marcada per l'edició anterior, amb l'objectiu de donar a conéixer i explicar, de manera lúdica i senzilla, què són els ODS i l'Agenda 2030 de l'ONU. Els personatges principals, Aqual i ODS6 van ser, juntament amb els xiquets, els protagonistes de la història en la qual es buscava la seua implicació com a “Guardians de l'Aigua” per a ajudar a millorar el Món.  

Sota el paraigua de l'Agenda 2030 i els ODS, Aqualia vol arribar a tots els escolars a través de la promoció d'eines digitals, enfortir el seu rol pedagògic en l'educació mediambiental i en un consum conscient del recurs.

Enguany i, des del mateix site www.aqualiayods6.com, els dos personatges protagonistes,-Aqual i ODS 6-, demanaran la col·laboració dels més xicotets perquè, junts, puguen frenar la crisi mundial de l'aigua que fa que el Planeta es vaja assecant a poc a poc. D'ací el lema del certamen Aqual i ODS 6: rumb al planeta 2030”. 

Els xiquets participants hauran de crear el seu propi Planeta 2030 en el llenç del dibuix que dissenyen. Per a començar hauran de respondre correctament a dues preguntes relacionades amb la gestió del Cicle Integral de l'Aigua i els ODS. Després, aniran passant d'una etapa a una altra demostrant els seus coneixements. El repte de formar sobre la importància de l'aigua 

El Concurs Digital de Dibuix Infantil és ja un referent nacional en educació en valors. Quan es començava a parlar de la sostenibilitat dels recursos hídrics, Aqualia es va plantejar el repte de posar en marxa una acció completa que implicara i sensibilitzara a tots els seus grups d'interés, posant en valor el rol pedagògic que, com a empresa gestora d'aquest recurs, podia exercir. 

Així, va nàixer el Concurs Digital de Dibuix Infantil que, hui dia, és una mica més que un certamen. En aquests 19 anys ha aconseguit formar a diverses generacions en la importància de l'aigua i el treball que hi ha darrere d'obrir l'aixeta i comptar amb aigua de qualitat. Perquè el que s'aprén i s'interioritza de xiquet, no s'oblida. Només en l'edició 2020 i, malgrat la pandèmia, es van presentar més de 6.600 treballs i va proporcionar més de 3.800 hores de formació digital. 

<<< Tornar a la portada