La futura Biblioteca municipal de Pego portarà el nom de la hispanista Carmen Alemany Bay

  • La futura Biblioteca municipal de Pego llevarà el nombre de la hispanista Carmen Alemany Bay
  • La futura Biblioteca municipal de Pego llevarà el nombre de la hispanista Carmen Alemany Bay
  02/02/2023

La corporació de Pego ha aprovat que la nova Biblioteca Municipal en construcció porte el nom de la hispanista pegolina Carmen Alemany Bay.

La decisió adoptada amb els vots a favor de PSPV, Ciutadans de Pego i Compromís amb l'abstenció del PP, ha tingut lloc després de fer-se públic a la sessió plenària ordinària el resultat obtingut en la votació popular online portada a cap les últimes setmanes per una empresa homologada on els veïns han pogut expressar les seves preferències entre Carmen Alemany i el cronista de Pego, Carmel Giner Bolufer. Els noms d’ambdós van quedar reflectits com a alternativa a l'informe encarregat a l'Arxiu Municipal per part de l'equip de govern per avaluar veïns de Pego que s'adeqüessin al perfil de constituir una referència per a les futures generacions en l'ús d'una infraestructura que preveu constituir-se en un eix emergent de la vida social i cultural de la població a partir de l’adequació i reforma de l’emblemàtic col·legi Cervantes.

En concret, segons ha detallat la regidora de Cultura, Laura Castellà, entre els 355 participants a la consulta 296 han votat per Carmen Alemany.

"Personalment, i crec que també parlo pel meu partit, estic, estem orgullosos que la futura biblioteca porti el nom d'una dona" ha manifestat per incidir en la gran projecció internacional i reconeixement al món de l'educació amb què compta l'elegida. Reconeixement que ha quedat palès al llarg del seu currículum com a professora a la Universitat d'Alacant on ha assumit l'edició de treballs i obres de diferents literats com el poeta Miguel Hernández com a figura més important i la difusió dels mateixos per països com Alemanya, Itàlia, Cuba, Xile, Mèxic i Veneçuela

<<< Tornar a la portada