La Guàrdia Civil desarticula un punt de venda de drogues que proveïa a menors a Xaló 

La Guardia Civil desarticula un punto de venta de drogas que abastecía a menores en Xaló
  03/12/2020

La Guàrdia Civil d'Alacant ha desarticulat un important punt de venda de droga a la menuda, que es trobava en un habitatge de Xaló, des d'on es proveïa a menors d'edat de la zona. Aquesta situació havia provocat una gran preocupació veïnal. En l'operació s'ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament. 

Han sigut detingudes tres persones: dos germans homes de 20 i 24 anys de nacionalitat marroquina; i una menor d'edat, de 16 anys, de nacionalitat britànica, parella sentimental d'un dels germans, que col·laborava amb ells en l'ocultació de la droga i en la seua venda. Se'ls imputa un delicte de tràfic de drogues, i un altre de cultiu o elaboració de droga, si bé el jutjat els ha deixats en llibertat amb càrrecs. 

Al llarg de l'any 2020, es va detectar a Xaló un augment significatiu de la venda i el consum de substàncies estupefaents entre la població jove. Van augmentar les denúncies per tinença de drogues i les autoritats administratives locals van iniciar accions per a abordar aquest problema, després de les queixes de pares de la població. A més, la *Mancomunidat de *Serveis *Socials de la Marina Alta (*MASSMA), va elaborar un meticulós estudi en què reflectia la situació: Un percentatge rellevant de la població, d'entre 12 i 16 anys s'estava iniciant en el consum de cànnabis. 

Des de la Guàrdia Civil de Xaló es va iniciar una investigació, que va permetre comprovar que en un barri de la localitat es reunien amb freqüència i diàriament joves d'entre 14 i 17 anys per a adquirir i consumir aquest tipus de substàncies. A la fi del mes de setembre de 2020, la Guàrdia Civil, en coordinació amb la Policia Local, va intervindre quasi 150 grams de cabdells de marihuana, ja secs i preparats per a la seua distribució i consum, en un pis d'un barri de Xaló.

Subscriu-te!