La Guàrdia Civil desmantella a Calp un grup criminal de falsos revisors de llum que robaven a majors d'edat en els seus habitatges

  • La Guardia Civil desmantela en Calp un grupo criminal de falsos revisores de luz que robaban a mayores de edad en sus viviendas
  • La Guardia Civil desmantela en Calp un grupo criminal de falsos revisores de luz que robaban a mayores de edad en sus viviendas
  14/09/2022

La Guàrdia Civil ha detingut als cinc integrants d'un grup criminal que actuava en diverses localitats de les províncies d'Alacant i Madrid. Els delinqüents es feien passar per revisors de llum per a robar en els habitatges de persones majors. El Jutjat de Guàrdia de Dénia ha decretat la posada en llibertat de tots els membres de la banda amb la prohibició d'eixir del territori nacional i presentació periòdica en els Jutjats.

El mes de juliol del present any, la Guàrdia Civil va detectar un increment de robatoris i furts a l'interior d'habitatges en la localitat de Calp i en els municipis limítrofs de les comarques de la Marina Alta i de la Marina Baixa. En tots els robatoris, el modus operandi utilitzats pels delinqüents era el mateix. Primerament via telefònica, seleccionaven a les seues víctimes, estant totes elles en la mitjana dels 80 anys d'edat. Seguidament, amb la promesa d'abaratir les seues factures de llum, concertaven una cita per a acudir al domicili de la víctima. Una vegada en el domicili, mentre una dels membres distreia a la víctima, la resta de la banda desvalisava l'habitatge. 

Si la víctima s'adonava del robatori, els delinqüents no dubtaven a utilitzar la violència física per a aconseguir la seua fi. D'igual forma, en cas d'absentar-se els habitants dels habitatges, aquests accedien mitjançant la utilització de claus falses o eines similars com a espanyaportes.

Amb la finalitat d'esclarir els fets denunciats i de donar amb els responsables de la comissió d'aquests delictes, l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de Calp va donar inici a l'operació Garles.

En una primera fase de les investigacions, i després d'un estudi exhaustiu de tota la documentació obtinguda, els agents van intensificar els controls en la localitat de Calp entre l'horari que la banda triava per a cometre els delictes. 

El passat dia 6 de setembre, els agents van identificar als ocupants d'un vehicle, tots ells posseïen antecedents policials per fets similars als investigats. Es tractava d'un grup criminal organitzat i itinerant procedent de la localitat de Fuenlabrada (Madrid).

Segons avançava l'operació, els agents van acreditar que la banda estava composta per cinc homes espanyols d'edats compreses entre els 28 i 30 anys d'edat, sent aquests els responsables de més d'una desena de delictes de robatoris i furts en habitatges a Calp, Benissa, Teulada, Bussot, La Vila Joiosa, El Campello i *Alcorcón (Madrid). A més havien fixat el seu centre d'operacions i residència en un habitatge ocupat en la localitat de Calp.

El passat dia 8 de setembre, els agents, en tindre coneixement que la banda anava a abandonar l'habitatge ocupat amb la intenció de traslladar-se a una altra província, van procedir a la detenció dels cinc delinqüents. 

En el moment de les detencions, s'han intervingut 2.000 euros en efectiu, claus mestres i claus magnètiques falses, diverses eines i una targeta bancària que havia sigut sostreta a una de les víctimes. A més s'ha pogut confiscar el vehicle de motor que era utilitzat per la banda per a cometre els delictes. 

Malgrat la detenció de tots els membres de la banda, la Guàrdia Civil no dona per conclosa les investigacions, per la qual cosa no es descarten que puguen aparéixer nous perjudicats.

<<< Tornar a la portada