La Guàrdia Civil deté un veí de Xàbia per robar 155 bombones de butà i propà a la Marina Alta

  • La Guardia Civil detiene a un vecino de Xàbia por robar 155 bombonas de butano y propano en la Marina Alta
  • La Guardia Civil detiene a un vecino de Xàbia por robar 155 bombonas de butano y propano en la Marina Alta
  07/02/2022

• El detingut, de nacionalitat anglesa, acumula 12 delictes de robatori amb força i un delicte de sostracció de vehicles de motor

• Els robatoris de bombones s'han produït en els exteriors de diferents establiments i estan valorades en més de 6.200 euros

 

La Guàrdia Civil d'Alacant, en el marc de l'Operació Bytah 2021, ha detingut a un home de nacionalitat anglesa i veí de Xàbia com a presumpte autor de 12 delictes de robatori amb força i un de sostracció de vehicles de motor. Els fets han tingut lloc en els exteriors de gasolineres, ferreteries i supermercats de les localitats de Xàbia, el Poble Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira i Pedreguer. 

Els robatoris van començar en la segona quinzena d'octubre de 2021 i coincideixen en el "modus operandi". De matinada, aprofitant el tancament dels comerços, el presumpte autor forçava els cadenats de les gàbies en les quals es troben les bombones, aconseguint sostraure del seu interior diverses quantitats, sumant així un total de 150 botelles de butà i 5 de propà amb un valor aproximat de més de 6.200 euros. 

Donada la perillositat del producte sostret, l'Àrea d'Investigació de Xàbia, secundada per la de Moraira-Benissa, va iniciar una investigació sobre aquest tema. A causa de l'anàlisi de la informació obtinguda en la investigació, es va constatar la matrícula del vehicle utilitzat en la comissió dels robatoris, així com el conductor habitual. Després d'aquestes perquisicions, el 20 de gener es va procedir a la seua detenció. 

Com a resultat de l'explotació de l'Operació Bytah 2021, es van intervindre 5 bombones de butà i una cisalla amb la qual es forçaven els cadenats. El detingut, juntament amb les diligències policials, ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Dénia, el qual ha decretat la llibertat amb càrrecs i la retirada del passaport com a mesura judicial. 

 

<<< Tornar a la portada