La Guàrdia Civil desmantella una plantació indoor de marihuana de 500 metres quadrats dins d'un xalet de xàbia

  • La Guardia Civil localiza una plantación indoor de marihuana de 500 metros cuadrados dentro de un chalet de Xàbia
  • La Guardia Civil localiza una plantación indoor de marihuana de 500 metros cuadrados dentro de un chalet de Xàbia
  18/01/2021

Els autors comptaven amb un sofisticat pelador industrial de marihuana i una envasadora al buit que utilitzen els professionals, per a la preparació de  les substàncies

La Guàrdia Civil d'Alacant ha desmantellat una plantació de marihuana indoor, que estava situada en un xalet de Xàbia. En l'operació ha sigut detingut un home de nacionalitat britànica i s'han confiscat 1.152 plantes de marihuana, maquinària molt sofisticada per al tractament de les substàncies, un vehicle i 6.700 euros en bitllets xicotets. El detingut, de 47 anys, ha passat a disposició judicial per un delicte contra la salut pública, cultiu i elaboració de drogues, i un altre de defraudació de fluid elèctric. 

Les investigacions es van iniciar quan el propietari d'una immobiliària va posar en coneixement de la Guàrdia Civil de Xàbia, que un inquilí feia diversos mesos que no li pagava el lloguer  d'un xalet, i que hi havia intentant localitzar-lo en repetides ocasions, sense èxit. A més, i sobre la base del que havien pactat per contracte, l'agent immobiliari podia entrar a l'habitatge per a mostrar-li-la a possibles compradors, i no obstant això, l'arrendatari havia canviat tots els panys de la casa. 

Quan la Guàrdia civil va acudir a l'habitatge per a localitzar a l'inquilí, els agents van apreciar una forta olor de marihuana provinent de l'interior, així com un incessant i molest soroll de motors. Davant aquests fets, la Guàrdia civil va iniciar una investigació, recaptant les proves suficients per a procedir a l'entrada i registre de l'habitatge, prèvia autorització judicial. 

Una vegada a l'interior els agents van constatar l'existència d'una plantació indoor de marihuana instal·lada en dues de les tres plantes del xalet.  La superfície total del soterrani estava repleta de plantes de marihuana de gran grandària, llistes per a la seua collita. Els autors havien realitzat reformes de tal magnitud, que el pis superior del xalet havia sigut modificat totalment. Tot això, per a aconseguir el màxim aprofitament de l'espai i amb això la màxima producció possible, arribant habilitar 500 metres quadrats de l'habitatge, per al cultiu indoor d'aquesta substància. Les finestres i les portes havien sigut tapiades, i les plantes situades en aquest espai eren de menor grandària i estaven disposades en prestatgeries a doble altura. En el tercer pis s'havien col·locat els extractors i sistemes de ventilació, connectats amb tot l'habitatge a través d'un sistema de tubs molt complex. . 

En total, els agents van confiscar 1.152 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, amb un pes total de 68 quilograms. El valor estimat que podrien aconseguir aquestes substàncies en el mercat ascendiria a 118.932 euros. Durant el registre també va ser intervingut abundant material relacionat amb el cultiu indoor: ventiladors, aparells d'aire condicionat, equips extractors d'aire, diversos filtres de carbó i alguns llums, així com un vehicle i 6.700 euros en bitllets xicotets. 

A més de les substàncies estupefaents i els aparells instal·lats, propis d'aquesta mena de plantacions, els agents van intervindre exclusiva i sofisticada maquinària per a la producció de la substància, composta per una màquina industrial de grans dimensions que s'utilitzava per a pelar marihuana i una envasadora al buit que utilitzen els professionals.

Al delicte contra la salut pública se suma el delicte de defraudació de fluid elèctric, aconseguint el valor de l'energia defraudada més de 30.000 euros. 

L'endemà passat de l'entrada i registre en l'habitatge, un dels suposats autors, de 47 anys i de nacionalitat anglesa, es va personar en la immobiliària per a pagar els mesos endarrerits del lloguer del xalet, on s'havia trobat la plantació. En aqueix moment va ser identificat i detingut pels agents de la Guàrdia Civil per un suposat delicte contra la salut pública i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric. 

El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat número 2 de Dénia, quedant en llibertat amb càrrecs i com a mesura judicial se li ha retirat el passaport. 

Els agents continuen amb les investigacions per a identificar i localitzar a la persona que figura en el contracte d'arrendament i conducta a la seua detenció i posada a disposició judicial per aquests mateixos fets. 

Durant el desenvolupament de l'operació, els agents van esbrinar que l'arrendatari va utilitzar documentació falsa per a formalitzar el contracte d'arrendament de l'habitatge. Després de sengles investigacions la Guàrdia Civil va descobrir que aquesta persona, d'origen britànic, va estar incursa en una altra operació realitzada per la Guàrdia Civil de la localitat de Sant Joan d'Alacant, i actualment està en crida i cerca per un delicte de tràfic de drogues. 

<<< Tornar a la portada