La marjal de Pego-Oliva comptarà amb una dotzena d’àguiles pescadores a partir de juliol

  • La marjal de Pego-Oliva comptarà amb una dotzena d’àguiles pescadores a partir de juliol
  • La marjal de Pego-Oliva comptarà amb una dotzena d’àguiles pescadores a partir de juliol
  12/04/2023

La quarta edició de la reintroducció de l’àguila pescadora al parc natural de la marjal Pego-Oliva ha estat presentada aquesta setmana a la Casa de Cultura del primer dels municipis i a la talaia que suposa l’indret de la Muntanyeta Verda.

La presentació ha confirmat que el proper més de juliol arribarà al paratge natural una dotzena de pollets d'aquesta espècie d'ocell rapaç, procedent de terres escoceses. En concret ho faran de la ma de la Roy Dennis Wildlife Foundation, fundació que treballa en la restauració d'espècies i que està a l'avantguarda de la investigació sobre la migració d'ocells; i que ha participat en la reintroducció d’aus a Suïssa, Pais Basc o sud d’Anglaterra, entre d’altres.

El tècnic d’aquesta fundació Ian Perks s’ha personat per a explicar els passos que se segueixen en aquesta mena d'iniciatives que, encara que no disten dels anys anteriors, si té algunes diferències. De fet, segons ha apuntat, la principal és el nombre d'exemplars que arribaran a l’habitat de la Muntanyeta Verda, que front als dos o cinc pollets que ho feien fins han decidit incrementar substancialment la quantitat.

“Augmentat el nombre d'exemplars s'augmenten les possibilitats de supervivència de l'espècie ja en el primer any”, ha afirmat un tècnic que reivindica que la xifra màgica per a aconseguir que el projecte s'assenteix és comptar amb un centenar d'ocells en el menor temps possible. Aquest desafiament ha estat acceptat per Itziar Colodro com a portaveu de la Fundació Migres, que suposa una de les potes d'aquest projecte de recuperació de l'àguila a la comarca, juntament amb el Servei de Vida Silvestre de la conselleria de Medi Ambient, la Fundació Iberdrola i els ajuntaments de Pego, Oliva, Dénia i Xàbia.

Segons l'alcalde de Pego, Enrique Moll, "la reinserció de l'àguila pescadora és un projecte molt important en el qual totes les parts que participen s'han bolcat. Crec que ha de tindre continuïtat en el temps perquè dona moltes més riquesa a l'entorn natural”..

<<< Tornar a la portada