La mostra Gata al Carrer torna amb molta alegria i amb més de cincuanta expositors

La mostra Gata al Carrer torna amb molta alegria i amb més de cincuanta expositors
  05/10/2022
L’extens programa d’aquesta popular fira es desenrotllarà durant aquest cap de setmana del 8 i 9 d’octubre

L’Alegria de Tornar és el tema escollit enguany per a la mostra Gata al Carrer que es desenrotllarà aquest cap de setmana, del 8 i 9 d’octubre. Motius per alegrar-se no en falten, desprès dos anys sense poder-se celebrar aquesta fira que és una de les més variades i populars de la comarca. “Tornem amb més alegria que mai perquè enguany la fira Gata al Carrer està més plena que mai”, adverteixen des de l’Associació Comerç de Gat.

A la Fira es pot gaudir de l’essència de la gastronomia gatera, de la seua cultura, de l’artesania, les tradicions… però també de les innovacions, perquè són molt els nous negocis que exposen i molts els que reinventen els productes tradicionals de sempre com les coques tapades de faves amb botifarra o de sobrasada o la botifarra dolça o les hamburgueses de corder o vedella amb ceba caramelitzada. A banda el recinte s’omplirà de música i ambient amb noves i interssants propostes d’un comerç que s’ha reinventat i torna més fort que abans.

La fira d’enguany es distribueix en un circuit marcat en creu, tal com va transcòrrer la del 2019 però amb molts més expositors I novetats. Un circuit fàcilment assumible pels visitants per tal que no es deixen ni un expositor per visitar i res per veure ni per provar.

 

LA GASTRONOMIA GUANYA ESPAI

 

La gastronomia diu molt del poble, i en el cas de Gata parla de tradicions artesanes, com ara l’embotit, el pa socarrat, els pastissets de moniato, la coca maria de carabassa, els bunyols, i també tot allò que mai s’ha tastat, amb les noves versions culinàries. A banda dels estands, en tots els carrers de la Fira hi ha distints llocs, enguany amb un espai més ampliat, on fer una parada i pegar un mosset o inclós dinar.

 

ECOFIRA

 

La Fira també innova any rere any, i en aquesta edició presenta l’espai Ecofira, on es pretén promocionar i donar difusió als valors mediambientals, el consum responsable, la artesania… En l’Ecofira, ubicada al final del Carrer del Doctor Moratal, es podran trobar productes naturals d’alimentació I fer cates de Kombucha, mel de la Marina Alta, làmpares fetes amb llandes reciclades i un disseny super actual, productes ecològics de neteja, aigua de la terreta filtrada i embotellada al moment en vidre, entre moltes altres coses. Una experiència nova a la Fira i una mostra més de que Gata és un poble viu amb un comerç molt viu.

OCI FAMILIAR, MÚSICA I MOTOR

La 17é Fira Gata al Carrer té com a objectiu generar un espai de diversió en el que les famílies puguen gaudir de la gastronomia local i dels comerços del poble a la vegada que algun espectacle, taller o esdeveniment està ocorreguen al voltant. Amb aquesta finalitat hi haurà teatres itinerats, parc infantil, eco karts, i tallers per als més menuts.

La volta en carro és una altra d’eixes activitats que encanta als xiquets/es i no tan menuts. Enguany estaran ubicats en l’estació de trens preparats per pegar una volteta amb cavalls a qui vulga gaudir d’este passeig.

La pasarel·la de moda infantil i juvenil torna per donar a conéixer les últimes tendències de la mà d’Ana Moda, amb una sessió que tindrà lloc el diumenge a les 18 hores.

D’altra banda, Gata Fan Club s’encarregarà de posar la música en distints escenaris repartits pel recinte de la fira, que aportaran ambient a la mostra. A més hi haurà una cercavila de la Banda de Música de Coda i l’actuaclió del grup La Llata de danses. La Colla de Dolçainers, la Rondalla, la Banda Juvenil de Gata i la Gatukada també se sumaran a la festa.

D’altra banda, com cada any també hi haurà una Fira del Motor ocupant un espai important al que enguany també se li sumen a Renault i Citroen, X77 Moto amb una exposició increíble per als apassionats a les motos.

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE LA FIRA

DISSABTE 8 D’OCTUBRE

- A les 10 h.: 8é Campionat d’Escacs Fira Gata al Carrer.

- De 10 a 12 h.: Taller de llata. (Estand FPA).

- A les 12 h.: Ruta a l’Ermita. (Miguel Vives).

- A les 12 h.: Degustació de coques de Blat de la Marina amb cervesa de Blat de la Marina. (Estand Cerveseros Gateros i La Cosa Nostra).

- A les 12 h.: Degustació de vins naturals de la Marina. (Estand Carnisseria Ca Curro).

- A les 12 h.: Cercavila de Banda de Música. CODA.

- A les 12 h.: Inauguració de la 17 Fira Gata al Carrer.

- A les 12, i fins les 14.30: Encomana el teu plat de paella al estand de Restaurant Areels o torrá productes de Carnisseria Peixet al moment. Estand Restaurante Arrels.

- A les 12 h.: Degustació Carnisseria Peixet. Estand Carnisseria Peixet.

13h Actuació musical sorpresa. (Estand Cerveseros Gateros i La Cosa Nostra).

- A les 14 h.: Concert Rondalla.

- A les 16 h.: Bunyoleres a la Fira.

- A les 16.30 h. Taller – Concurso RECICLA Y GANA / Workshop-Contest  RECYCLE AND WIN (estand de Iliüi)

- A les 17 h.: Taller per a xiquets/es de fer castanyoles. (Estand CODA).

- A les 17 h.: Gatukada.

- A les 17 h.: Sorteig d’un casco. (Estand Motos Ribes).

- A les 18 h.: Degustació de formatges Comté AOC més 18 mesos i Cantal tunel AOC. (Estand de Ca Curro).

- A les 18 h.: Taller de Karaoke.

- A les 18.30 h.: Actuació del Grup de Danses La LLata.

- A les 19 h.: Cata de Kombucha. (Estand Óptica Signes).

- A les 20 h.: Concert de música al carrer. (Pub Kiros).

 

DIUMENGE 9 D’OCTUBRE

- A les 12 h.: Ruta de plafons ceràmics del poble. (Miguel Vives).

- A les 12, i fins les 14.30 h.: Encomana el teu plat de paella al estand de Restaurant Areels o torra productes de Carnisseria Peixet al moment. (Estand Restaurante Arrels).

- A les 12 h.: Degustació Carnisseria Peixet. Stand Carnisseria Peixet.

- A les 12 h.: Colla de Dolçainers.

- A les 12.30 h.: Obertura de barril de cervesa IPA acompanyat d’aperitius de La Cosa Nostra. (Estand Cerveseros Gateros i La Cosa Nostra).

- A les 12.30 h.: Abraços gratis. (Estand de CODA).

- A les 13 h.: Concert de música Pub Kiros.

- A les 16.30 h.: Taller – Concurs RECICLA Y GANA. (Estand de Iliüi).

- A les 18 h.: Taller de Gospel. (Estand CODA).

- A les 18 h.: Taller de maquillatge. (Estand de FPA).

- A les 18 h.: Desfilada de moda infantil a càrrec d’Ana Moda.

- A les 19 h.: Cata de Kombucha (Estand Óptica Signes)

- A les 20 h.: Cloenda – Concert de la Banda Juvenil.

 

<<< Tornar a la portada