La pitjor setmana de la pandèmia a la comarca: 19 morts i 1.143 nous contagiats en l'última setmana 

La peor semana de la pandemia en la comarca: 19 muertes y 1.143 nuevos contagiados en la última semana
  16/01/2021

Marina Salut reconeix que la pressió assistencial és forta però hi ha “capacitat per a créixer” 

 

L'expansió del coronavirus continua imparable a la Marina Alta. En l'última setmana s'han produït 19 defuncions mentre que el nombre de noves persones infectades s'ha tornat a disparar. Són les pitjors dades registrades a la Marina Alta des que es va declarar la pandèmia el mes de març passat. 

Segons la informació facilitada per la Conselleria de Sanitat, cinc morts s'han registrat al Verger, quatre a Calp, tres a Dénia, dues a Benissa i la resta a Xàbia, Teulada, Ondara i Orba. Des que va començar la pandèmia, han mort 75 persones a la comarca. A part d'aquesta xifra tan dramàtiques, hi ha hagut 1.143 persones que s'han contagiat en els últims set dies. No obstant això, els casos actius amb PCR positiu ascendeixen a 1.527. 

També s'ha incrementat la incidència acumulada (IA), que a Orba és de 2.851 casos per cada 100.000 habitants. Li segueixen Benissa (amb una IA de 1.399); Ondara (1.247), Dénia (1.150), Pego (967), El Verger (948) i Vall d'Ebo (925).

Aquesta setmana, Sanitat ha notificat dos nous brots a Dénia, tots dos d'origen social, amb 4 i 3 casos, respectivament. 

LES URGÈNCIES I L'UCI DE L'HOSPITAL, DE GOM A GOM  

Com a conseqüència de l'extraordinària propagació del virus, les Urgències i l'UCI de l'Hospital de Dénia estan plens. Ho ha reconegut el gerent del Departament de Salut, Luis Carretero, qui en declaracions a Radi Dénia ha manifestat que hi ha “molta faena i molta incidència en atenció primària i hospitalària". Carretero assegura que, malgrat que la pressió assistencial és forta en alguns moments, sobretot en Urgències, “hi ha capacitat per a créixer si fora necessari”.

D'acord amb les dades facilitades ahir per Marina Salut als alcaldes, hi ha 11 malalts amb covid en l'UCI; 47 en la planta d'Hospitalització i uns 36 pacients amb COVID-19 i no COVID-19 en Hospitalització a domicili.

Segons Carretero, en Atenció Primària s'estan atenent 2.000 consultes diàries a pacients amb coronavirus en les consultes de seguiment mentre que a Urgències arriben entre 100 i 130 urgències al dia, encara que hi ha hagut “moments de molta faena”.

Un altre de les dades preocupants que ha exposat el gerent de Marina Salut és que hi ha 21 professionals sanitaris que han donat positiu en el Departament de Salut i 78 en seguiment domiciliari.

<<< Tornar a la portada