La Pinyata enterra el coronavirus a Pego per a tornar a tancar el carnestoltes

  • La Pinyata enterra el coronavirus a Pego per a tornar a tancar el carnestoltes
  • La Pinyata enterra el coronavirus a Pego per a tornar a tancar el carnestoltes
  26/02/2023

Malgrat que l’enterrament de la sardina queda simbolitzat per la incineració dels ninots que simbolitzen l’esperit de  don Carnal amb la bacanal prèvia a la boda amb donya Quaresma, la Pinyata 2023 ha renascut de les cendres després de dos edicions d’absència a causa de la malaurada pandèmia del coronavirus per a coronar-se com a epíleg de les carnestoltes pegolines.

        Havia ganes de retornar a l’esdeveniment més singular del calendari fester pegolí i això s’ha notat amb el considerable augment de participants en la desfilada cap al Pla de la Font, per a ambientar una vetlada rematada per un espectacular correfoc .

        La música i la llum en que les carrosses de cada colla o establiment hostaler a les que s’han unit altres de diferents punts de la comarca ha ambientat als centenars de participants que han omplit els carrers fins al Pla de la Font on s’ha emplaçat el crematori de les sardines.

El soterrament de la sardina ha tornat a estar caracteritzat per l’anarquia participativa que li dona aire a una festa alternativa profundament arrelada al municipi on emergeix la particular idiosincràsia dels pegolins a l’hora de viure-la i que la situa en un altra dimensió.

 

 

<<< Tornar a la portada