La Regidoria de Benestar Animal i Aprop es coordinen per a augmentar el control dels gats de carrer a Pego

  • La Regidoria de Benestar Animal i Aprop es coordinen per a augmentar el control dels gats de carrer a Pego
  • La Regidoria de Benestar Animal i Aprop es coordinen per a augmentar el control dels gats de carrer a Pego
  21/05/2024

“L’any del gat de carrer” és el lema amb el que l’Ajuntament de Pego i l’associació Aprop han elegit per a posat en marxa una campanya de control de les colònies d'aquests felins que existeixen tant en el nucli urbà del municipi com a les urbanitzacions per tal d’evitar l'augment desmesurat de la població i la proliferació de malalties.

La campanya ha estat presentada pel regidor de Benestar Animal, Josep Mengual, qui ha explicat que l'associació protectora i l'Ajuntament mantenen un estret contacte amb els tres veterinaris del municipi i la col·laboració del qual és fonamental per a l'esterilització dels gats, en la que es compta amb una subvenció de la Diputació d’Alacant. “És un dels principals objectius d'esta campanya, la millor manera de mantenir controlat el nombre d'espècimens”, ha marcat com principal objectiu, pel fet que, segons apunta “volem saber en tot moment quants gats hi ha en cadascuna, com el seu estat de salut”.

 

CARNET PER ALS MEMBRES DE L’ASSOCIACIÓ

Així mateix, ha indicat que el control de les colònies queda a càrrec dels membres  d’Aprop, fins al punt que tan sols ells podran alimentar-los i cerciorar-se que tenen bona salut. Per a això, ha afegit que “en breu se'ls donarà un carnet amb les seues credencials que hauran de portar sempre que realitzen estes cures”.

Mengual ha confirmat que hi haurà una desena de voluntaris encarregats de les prop de la dotzena de colònies que existeixen en el municipi, els quals s'encarregaran també de comunicar-se amb els veterinaris per a informar sobre els gats que no estiguen esterilitzats. No obstant eixa circumstància ha advertit que la Policia Local tindrà un llistat d'aquestes persones, que queden com a úniques autoritzades, ja que la resta no poden fer estes tasques, per la qual cosa els agents comptaran amb la potestat d’amonestar a qui decidisca fer-ho pel seu compte”.

Per al regidor “la Llei de Benestar Animal obliga a la captura d'estos animals, la seua esterilització i retorn al seu entorn, a la seua colònia”. Legislació que, segons matisa, empara a estos animals del carrer i que en una certa manera ens obliga a moure'ls el menys possible de les seues colònies. Aquesta circumstància l’ha portat a ressaltar la importància de la seua cura i evitar accions que puguen perjudicar la seua salut, ja que, segons considera  “hem de conscienciar a la gent d'és la nostra obligació mantindre'ls en bon estat, i per a això s'ha designat a unes persones, encara que si hi ha algú que coneix d'alguna colònia o observa que hi ha algun animal en males condicions de salut, ha de comunicar-li'l a ells, a la Policia Local o a l'Ajuntament”.

La campanya té previst donar-se conèixer als veïns i veïnes el dijous 30 de maig en el mercat municipal, on el voluntaris d’Aprop atendran al llarg del matí a totes les persones que vulguen conèixer el funcionament de l'associació o la problemàtica dels gats del carrer que intenten resoldre. Voluntariat que, segons especifica, estarà acompanyat per Ràdio Pego amb una cobertura perquè expliquen a través de les ones el seu projecte.

 

<<< Tornar a la portada