La Regidoria de Festes de Pego aposta per a donar-li més protagonisme a la Baixada del Riu de Bullent i a la Pinyata per a reforçar la trilogia del Carnestoltes

  • La Regidoria de Festes de Pego aposta per a donar-li més protagonisme a la Baixada del Riu de Bullent i a la Pinyata per a reforçar la trilogia del Carnestoltes
  • La Regidoria de Festes de Pego aposta per a donar-li més protagonisme a la Baixada del Riu de Bullent i a la Pinyata per a reforçar la trilogia del Carnestoltes
  31/01/2024

La regidora de Festes de Pego, Anna Llopis, ha comparegut per a donar detall de l’organització del Carnestoltes 2024, que es perllongarà al llarg dels tres propers caps de setmana amb el que anomena com “la trilogia” que abasta la Baixada del Riu de Bullent, la jornada central del carnaval amb el IV Festival d’Arts Escèniques com a plat fort i la Pinyata o enterro de la sardina.

        “Anem a tractar de donar-li més força a la baixada i a la Pinyata” ha assenyalat per a justificar la campanya de promoció dels tres esdeveniments a través de diferents cartells per a tractar de reflectir l’arrelament del carnestoltes pegolí a través de diverses generacions representades per una xiqueta jove, la mare i la iaia d’una coneguda família del municipi, convenientment maquillades a l’efecte, i emmarcades en format llibre. Format que, segons significa, obeeix a que “les millors històries s’escriuen en tres parts”.

A banda, segons matisa, s’ha volgut també posar en valor la tasca de les maquilladores pel fet que resulta tan important com la de la resta de participants en l’ambientació.

        A concret, Llopis ha informat que eixa baixada que amb els pas dels anys s’ha convertit en l’aperitiu de la festa pegolina més universal, tindrà lloc a partir de de les 12 hores del proper dissabte amb eixida des del pas de Bullentó per a travessar les aigües del riu fins a l’indret conegut com el Blau del Galapatar on es donaran els premis establerts per a les millors disfresses i a l’embarcació més ecològica.

 

EL PREGÓ DESCORRE EL TELÓ DIVENDRES

 

        No obstant això, ha precisat que l’inici formal del Carnestoltes 2024 tindrà lloc a les 19.30 hores del divendres 2 amb el pregó des del balcó de l’Ajuntament a càrrec de la cineasta pegolina, Mari Carmen Cambrils, que estarà precedit del passa-carrer organitzat des de la plaça del Mercat fins al l’escenari de l’acte amb la col·laboració de l’associació Atzaïla.

        Però la regidora ha enfocat el en el dissabte 10 de febrer la jornada central del carnestoltes, primer amb la desfilada infantil a partir de les 11 amb eixida des de la plaça Maria Cambrils fins a la plaça del Mercat, i després amb la IV edició del Festival d’Arts Escèniques, rematat per la tradicional vetlada a la plaça del Mercat i a la plaça de l’Antic Regne de València. Festival que, segons ha concretat, tindrà el seu inicia a les 19 hores amb l’obertura a la plaça de l’Ajuntament del primer dels set escenaris que composaran enguany una ruta temàtica dedicarà enguany al mon dels contes infantils, en la qual el coreògraf Marc Pons ha mobilitzat a més de tres-cents efectius entre ballarins, músics i figurants.

 

MES DE 300 BALLARINS I FIGURANTS AL FESTIVAL D’ARTS ESCÈNIQUES

 

        “És un dia per a gaudir d’un espectacle que no es pot vore per ací” ha afirmat Llopis, encara que ha advertit als potencials visitants que els diferents muntatges que abasten el trajecte entre el lloc d’inici per la placeta de l’Ecce Homo, carrer Capità Cendra, carrer Sant Agustí i Pla de la Font aniran tenen previst reproduir-se progressivament fins a les 22 hores, com a fórmula per a possibilitar que puguen ser admirats per la major quantitat de públic possible. Així, ha fet una crida a evitar les aglomeracions en pro de garantir la comoditat i la seguretat de tots. Malgrat eixa disposició en aquest últim aspecte ha incidit en l’increment de les mesures amb més efectius d’una empresa de seguretat privada per a donar suport a la Policia Local, la Guardia Civil i el voluntariat d’Acció Urgent.

        “Hem de fer festes segures i això implica comptar amb els recursos suficients per a atendre qualsevol situació sobrevinguda” ha remarcat per a incidir en que el dispositiu de seguretat preveu complementar-se en matèria de violència de gènere amb un punt violeta fixe, tant en la nit de carnestoltes –emplaçat entre els dos escenaris de la festa nocturna que es desenvoluparà a partir de les 23 hores- i la de pinyata –ubicat al pla de La Font- que preveu desplaçar els seus tècnics pels diferents focus de les celebracions i mantenir-los en contacte permanent.

        Pel que fa a la Pinyata ha fixat el seu inici a les 24 hores del dissabte 17 amb la concentració de carrosses i colles a la plaça de l’Ajuntament per a traslladar-se als peus del passeig Cervantes on després de la tradicional cremà de les sardines s’ha previst un correfoc a càrrec de Dimonis Rafolins a partir de les 2 hores.  

        La responsable de l’àrea de Festes ha volgut agrair finalment la implicació del coreògraf pegolí Marc Pons per a continuar amb la millora d’un esdeveniment com el Festival d’Arts Escèniques que ha reorientat el tradicional carnestoltes pegolí per a donar-li un nou impuls i renom. En eixe capítol d’agraïments ha inclòs a tota la gent voluntària que ha estat treballant durant mesos per a oferir unes actuacions de nivell, pel fet que, segons ha conclòs “sense eixa disposició un festival d’aquest calibre no seria possible”.

<<< Tornar a la portada