La Regidoria de Joventut d’Ondara inicia el projecte “Joves Pro” de participació juvenil

La Regidoria de Joventut d’Ondara inicia el projecte “Joves Pro” de participació juvenil
  29/01/2024

L’Ajuntament d’Ondara, a través del seu departament de Joventut, ha engegat el projecte “Jove Pro”, amb l’objectiu fomentar un diàleg obert, inclusiu i col·laboratiu entre els joves i les autoritats locals.

        La presentació de la iniciativa ha congregat a l’alcalde, José Ramiro i el regidor d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Ruiz, junt al personal de l’àrea, els quals han remarcat que té com a línia fonamental involucrar a la generació més jove en el desenvolupament i millora del municipi des de la perspectiva de sector més jove de la població.

        Així mateix han incidit en que durant aquests dies, el personal del Departament de Joventut s’ha traslladat a l’IES Xebic per tal de difondre “Joves Pro” per a tractar de implicar al 1er, 2n i 3er d’ESO en fer un municipi més amable per a aquests sectors poblacionals. Aquesta primera presa de contacte, segons han explicat, comporta l’extensió a la resta de la difusió a la resta  centres educatius, i serà complementada a posteriori amb un treballs amb els les joves a l’Espai Jove en diferents dinàmiques sobre participació, elaboració de propostes, fòrums de participació juvenil oberts a altres joves o trobades. Reunions que, segons han especificat, preveuen tindre periodicitat mensual en(el dia que els i les joves decidisquen.

        "Resulta essencial involucrar a la nostra joventut en la presa de decisions per a construir un futur més inclusiu i pròsper per a totes i tots. Aquest projecte reflectix el nostre compromís amb empoderament de la joventut i la creació d'una Ondara que valore i responga a les seues veus" han destaca l’alcalde i regidor per públic el seu entusiasme per haver pogut concretar la iniciativa i donar resposta a  una de les principals línies estratègiques del Pla Jove que va aprovar l’Ajuntament d’Ondara a desembre de 2022. Pla que, segons han advertit, pretén comptar amb la veu dels més menuts i menudes amb la creació del Consell Local d’Infància, que ja està també engegant el seu procés de difusió a la web de l’Espai Jove d’Ondara, https://joventut.ondara.org/ a l’apartat titolat pParticipació juvenil.

 

 

<<< Tornar a la portada