La Regidoria d’Esports de Pego i el Club Dorsal 19 inverteixen el recorregut la Trail 2024 com a fórmula per a fomentar el paisatgisme

La Regidoria d’Esports de Pego i el Club Dorsal 19  interverteixen el recorregut la Trail 2024 com a fórmula per a fomentar el paisatgisme
  14/03/2024

La V edició de la cursa de muntanya Trail de Pego se celebrarà el diumenge 24 de març amb un traçat natural que recorrerà indrets emblemàtics com el Xical, el barranc de la Canal, el barranc de les Coves, la Cova Negra o la recentment habilitada Senda del Moroco, segons han concretat la Regidoria d’Esports i el Club Dorsal 19 en la presentació.

La compareixença ha reunit al salo de plens de l’Ajuntament al regidor d’Esports, Raúl Tamarit, al tècnic de l’àrea Josep Llorca i al president del Club Dorsal 19, Vicent Sala, com a cap de l’organització que ha portat a cap la secció de muntanya que integra l’entitat.

 

PROGRAMADA PER AL DIUMENGE 24 DE MARÇ

 

 Tots ells han assenyalat que la present edició de la Trail pegolina compta amb les modalitats de 20 i 14 quilòmetres que estan incloses al VI Circuit Trail la Marina, que es va iniciar el passat octubre per a continuar fins el mes de maig amb tretze curses a celebrar respectivament en els municipis de Forna, Benigembla, Xaló, Gata de Gorgos, Calp, Callosa, Polop de la Marina, Pedreguer, Ondara, Orba i la Vall de Laguar, Pego, la Vall de Gallinera, Senija, i Confrides.

        Així mateix han informat de la configuració d’un traçat de 12 quilòmetres per a senderistes, fora del referit circuit que integra a municipis de la Marina Alta da la Baixa, amb la finalitat de, segons han assenyalat, “obrir la prova a tota la gent del poble”.

 

SENSIBILITAT MEDIAMBIENTAL

 

        Pel que fa a les novetats, els organitzadors han ressaltat el canvi de traçat respecte a les quatre edicions precedents, el qual, segons ha remarcat el regidor d’Esports, “suposa una aposta per a fomentar el paisatgisme”. En això, segons ha afegit el representat del Club Dorsal 19, s’ha optat per invertir el circuit per tal de que els participants puguen disfrutar de les vistes que s’obrin des de les muntanyes pegolines”.

        Un i altre han incidit que aquesta nova filosofia casa amb el cartell configurat a partir d’una foto de Carles Siscar Pastor com a reclam. Filosofia que han estès a la sensibilitat  mediambiental que porta aparellat el compromís del organitzadors de deixar el trajecte sense cap mena de residu ni senyalització en la mateixa jornada de la disputa de la prova fins a l’extrem de fer un repàs en el dia posterior.

 

MILLORES EN MATÈRIA DE SEGURETAT

 

        A banda, el regidor d’Esports ha volgut subratllar la feina de marcatge de sendes portada a cap tant per la secció de muntanya del Dorsal 19 i del Club Ciclista Pego, a més de les millores en matèria de seguretat de la mà del tècnic d’Esports al que el regidor ha agraït la seua disposició tant en eixe extrem com a l’hora de tramitar els preceptius  permisos amb les diferents Conselleries. Per part d’aquest últim s’ha fet una reconeixement a la disposició d’Acció Urgent, la Policia Local, els tècnics de l’oficina municipal d’Urbanisme i el voluntariat d’altres municipis veïns per a convertir la prova en una referència de la comarca.

        L’organització han remès als interessats en participar a la web www.mychip.es per a unes inscripcions que, amb la finalitat de fer estalvi, donen la possibilitat de formalitzar-se en el pack bàsic de cursa i segur, o ampliar-lo cap a samarreta i entrepà amb diferents preus. Finalment han explicat que l’eixida, torna a quedar ubicada al passeig a les 8.30 hores però que el trajecte encararà la Penya del Gat per a començar l’ascensió del nou recorregut.

       

<<< Tornar a la portada