La Regidoria d’Igualtat de Pego acompanyarà el premi “Jo Dona 2024” amb la presentació d’una revista divulgativa al voltant de l’empoderament femení

  • La Regidoria d’Igualtat de Pego acompanyarà el premi “Jo Dona 2024” amb la presentació d’una revista divulgativa al voltant de l’empoderament femení
  • La Regidoria d’Igualtat de Pego acompanyarà el premi “Jo Dona 2024” amb la presentació d’una revista divulgativa al voltant de l’empoderament femení
  17/02/2024

Una revista divulgativa amb l’empoderament femení com a motiu suposa la novetat en la commemoració del Dia de la Dona a Pego, segons ha desvelat, la regidora d’Igualtat, Paula Orihuel.

        La publicació, segons informa, serà presentada en la cerimònia de lliurament del premi “Jo dona 2024”, que tindrà lloc a les 12.30 hores del dissabte 9 de març a la Casa de la Cultura.

        “Es tracta de complementar el premi “Jo Dona” amb una publicació configurada amb informació aportada per dones dels diferents plànols de la societat pegolina, per tal de donar-los visibilitat i valorar tots els sabers que aporten per facilitar el nostre dia a dia” ha justificat la regidora. En eixa dinàmica, precisa que la revista en qüestió està vertebrada al voltant d’àrees tan diferents com la salut, l’educació, les emprenedores femenines, la recuperació de la memòria i les activitats d’oci. Àrees que son abordades mitjançant entrevistes o articles d’informació o opinió enfocats cap a donar a conèixer la realitat del mon de la dona en les  diferents èpoques i l’evolució experimentada.

        Així, subratlla la varietat de disciplines abordades per diferents especialistes i professionals en una primera edició a la que tractarà de donar-li continuïtat al llarg de la present legislatura. Aquestes, segons apunta, van des de l’educació sexual, la violència masclista, receptes tradicionals per a la conservació d’aliments, els secrets de la costura, com començar un negoci des de zero o l’estat de salut de les dones a través dels seus cabells, el sòl de la pelvis, la fertilitat en la dona, la inserció en el món laboral o la conciliació familiar.

        Tot això, precedit per una entrevista a Joaqui Lull com a distingida de l’edició anterior del premi “Jo dona” per a donar-li el relleu a la que estarà nominada enguany.

        A banda, ha explicat que els actes commemoratius del 8M a Pego tindran com a preàmbul reivindicatiu la presa de la torxa del Grup Actiu Feminista de l’Institut Enric Valor el 23 de febrer de mans del de Pedreguer per a cedir-la al de Gata el 27; i la caminada organitzada pel Grup de Dones Cabal per a recórrer les places del poble amb el seu missatge feminista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada