La Torre del Rellotge i la plaça de bous d’Ondara s’incorporen com a noves seus d’exposicions i concerts de la Fundació Baleària

La Torre del Relotge y la plaza de toros de Ondara se incorporan como nuevas sedes de exposiciones y conciertos de la Fundació Baleària
  21/01/2021

 

L’Ajuntament ha donat el vistiplau al conveni per a reactivar l’activitat cultural d’ambdós espais

L'Ajuntament d'Ondara i la Fundació Baleària han signat aquesta setmana el conveni de col·laboració que permetrà que la Torre del Rellotge siga seu d'exposicions i que la plaça de bous d'Ondara aculla els esdeveniments musicals que organitza periòdicament aquesta última entitat dins del programa Llotges de la Cultura.

La signatura ha estat formalitzada a la Casa de la Cultura per l’alcalde, José Ramiro, la regidora de Cultura, Raquel Mengual, i el gerent de la Fundació Baleària, Ricard Pérez. Aquest últim ha apuntat que “amb aquest conveni ampliem la nostra xarxa d'espais d'art, que tenen un objectiu ferm: impulsar l'intercanvi cultural entre els territoris que uneixen els ferris de Baleària”.

Per la seua banda, Ramiro ha apostat perquè l’acord entre Ajuntament i Fundació Balèaria, permeta dinamitzar, encara més, les propostes culturals que s'impulsen a Ondara, portant noves actuacions a un emplaçament únic en la comarca com és la plaça de bous, el qual, segons ha dit, “ja ha demostrat la seua idoneïtat com a escenari d'esdeveniments musicals; al mateix temps que dotarà de contingut expositiu a la Torre del Rellotge, que està declarada BIC i recentment s'ha posat en valor per a fer-la visitable”.

            En aquest últim emplaçament, segons han explicat, la fundació organitzarà, a partir del mes de març, exposicions que tindran com a fil conductor els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Amb això, han incidit en que totes les mostres que s'exposen en aquesta localització giraran entorn dels ODS de les Nacions Unides, donat el compromís de l'entitat i de l'Ajuntament d'Ondara amb l'Agenda 2030.

La primera de les mostres serà la col·lectiva D'Anantapur a Bellver, que reuneix les obres de vuit artistes balears que van realitzar un viatge a l'Índia i que parla de la pobresa i les desigualtats, l'ODS 1.

Respecte a la plaça de bous, el concerts tenen previst iniciar-se en el mes d'abril, si la situació sanitària ho permet, amb  la presentació del disc Foc,que reuneix les veus de 15 artistes balears i que ha estat impulsat per l'Institut d'Estudis Eivissencs.

Subscriu-te!