L’Ajuntament de Pego aposta per recuperar l’antic rellotge del campanar de l’església de l’Assumpció

L’Ajuntament de Pego aposta per recuperar l’antic rellotge del campanar de l’església de l’Assumpció
  13/02/2024

L’antic rellotge del campanar de l’església de l’Assumpció de Pego que portava anys desmuntat a l’interior de la torre serà recuperat per l’Ajuntament com a aposta ferma per a salvaguardar i conservar el patrimoni municipal.

            Segons ha justificat la regidora d’aquesta última àrea, Laura Castellà “tant per la seua antiguitat com pel seu valor patrimonial, hem de recuperar este rellotge”. Així mateix ha apuntat que des de la Regidoria de Patrimoni Històric, es baralla la possibilitat de poder exposar esta maquinària perquè tots els veïns i veïnes, així com visitants, puguen conéixer este tros de la història pegolina.

 

ADQUIRIT EN 1866 PER DONAR EL SERVICI DE LES HORES

 

            En això, ha fet al·lusió a que, segons s'indica des de l'Arxiu Municipal, esta peça històrica podria tractar-se del rellotge que l'Ajuntament de Pego va adquirir l'any 1866 al rellotger alcoià, Vicent Garcia, per a donar el servici de les hores en el municipi. No obstant, segons precisen, en un primer moment este rellotge no funcionava però després d'unes remodelacions realitzades l'any 1867 es va aconseguir que funcionara.

            En concret, Castellà ha informat que els treballs de restauració seran duts a terme per una empresa especialitzada de Massanassa (València), la qual procedirà al desmuntatge de les peces del rellotge mecànic i, aquest, serà baixarà del campanar per a traslladar-lo al   seu taller de restauració on es preveu que es netegen i desgreixen totes les parts. A banda, el procés de restauració, quantificat en 3.146 euros, preveu també polir totes les parts del rellotge amb pues de llautó que no el deterioren, abans de la posterior pintura de bancada a totes les  peces. Tot això comportarà a més, una vegada finalitzada la tasca, el trasllat de nou a la torre del campanar on es muntarà i s'introduirà en una urna de metacrilat, que serà  construirà a propòsit, per a garantir la seua protecció de cara al futur.

<<< Tornar a la portada