L’Ajuntament de Pego completa el seu paquet promocional a FITUR amb onze rutes ciclistes i una aplicació tecnologia virtual

  • L’Ajuntament de Pego completa el seu paquet promocional a FITUR amb onze rutes ciclistes i una aplicació tecnologia virtual
  • L’Ajuntament de Pego completa el seu paquet promocional a FITUR amb onze rutes ciclistes i una aplicació tecnologia virtual
  26/01/2024

La decidida aposta per la promoció de Pego en FITUR amb una tercera jornada ha quedat completada amb la presentació d’onze rutes ciclistes amb eixida des del terme municipal per a recórrer tota la Marina Alta, i una aplicació de tecnologia virtual destinada a ajudar als visitants a conèixer millor els racons més importants de la seua història.

            La primera ha tingut com a escenari l’estand de la Comunitat Valenciana on el regidor de Turisme, Ricardo Sendra, ha exposat el fullet que dona detall una proposta a diferents nivells per als practicants del ciclisme amateur i professional.

“Molts dels millors equips ciclistes s'entrenen en el nostre territori, de fet a Pego s'han obert recentment espais per a albergar als ciclistes”, ha justificat per especificar una a una trajectes com els anomenats Les 4 Puntetes, Forna-Pedreguer-Sorells, Pla de Petracos, La Llancuna, Colla de Laguar, Les Valls, Coll de Rates, El Mur de Tollos, Bérnia, Pantà de Beniarés i Alt Miserà.

Al seu entendre “el nostre territori és ideal per a la pràctica del ciclisme, així ho confirma la contínua presència d'esportistes, per això creiem que hem d'apostar per potenciar este tipus de turisme, respectuós amb el medi ambient”.

Pel que fa a l’app que incorpora l’aplicació Cultu-Art, ha detallat que resulta susceptible de personalitzar-se de forma totalment gratuïta per al turista, per a ressaltar la importància de la realitat augmentada que atorga a l’hora de posar en valor els punts d’interés turístic i patrimonial del municipi en el qual s'implementa, mitjançant la detecció de superfície i el geoposicionament.

En concret, aquesta eina tecnològica inclou una trentena de llocs d’interès entre els que es troben indrets com la capella de l'Ecce-Homo, l’església de l'Assumpció, el Portal de Sala o la marjal; i 11 rutes culturals i de senderisme.

Així mateix ha incidit en que un dels apartats més destacats és el disseny en 3D del recinte emmurallat del segle XIII, que reprodueix les tres portes i setze torres originals d’aleshores.

Per a Sendra “es tracta d'una aposta combinar turisme patrimoni i noves tecnologies, esta aplicació aporta informació important per a entendre tot el que es visita en el nostre municipi. A més podem transportar-nos al passat i observar i conéixer part de la història de Pego gràcies a esta tecnologia”.

Quant al funcionament de l'aplicació ha explicat que genera senyalística virtual a través del geoposicionament el que, en combinar-se amb la realitat augmentada, permet identificar punts d'interés tant en el municipi com en entorns naturals, que oferiran informació virtual. No obstant això, ha advertit que no suposa cap impacte per al medi ambient, ja que no és necessari introduir elements físics en els ecosistemes en els quals s'utilitze CultuAR.

Aquest extrem ha esta compartit per la regidora de Patrimoni i Memòria Històrica, qui ha compartit la compareixença per a remarcar que “és també una aposta per preservar i potenciar el llegat patrimonial dels nostres avantpassats, amb l’avantatge de que els municipis que aposten per esta línia de digitalització, com Pego, entren a formar part de la primera comunitat de destinacions turístiques amb Realitat Augmentada d'Europa”.

La presència de Pego en Fitur 2024 ha motivat el balanç de l’alcalde, Enrique Moll, per a qualificar-la com a “tres dies intensos on hem pogut presentar al món algunes de les nostres virtuts, com la nostra rica gastronomia, les nostres festes més importants i nostre entorn natural, un espai idoni per a la pràctica d'esport”.

 

 

 

<<< Tornar a la portada