L’Ajuntament d’Ondara eradica els problemes d’evacuació de aigües pluvials en la zona de Tossals

L’Ajuntament d’Ondara eradica els problemes d’evacuació de aigües pluvials en la zona de Tossals
  06/03/2024

Les obres de millora de l'evacuació de pluvials en la zona del pla parcial Tossals d’Ondara que s’han executat en els últims tres mesos han culminat aquesta setmana, segons confirma el regidor de Manteniment d'Infraestructures de l’Ajuntament d'Ondara, Miguel Gomis.

Segons ha explicat, el projecte va ser redactat en el seu moment pels serveis tècnics municipals amb l'objectiu d'evitar els problemes derivats de la xarxa mixta de pluvials i fecals, que provocava problemes d'inundacions en habitatges de la zona, donat que la xarxa existent resultava insuficient tant per embornals com per secció de la canonada. Tot això, ha comportat l’habilitació d’una nova xarxa de pluvials separativa del carrer Enric Valor, que arreplegarà aigües des dels carrers Botànic Cavanilles i Joanot Martorell i posteriorment n'arreplegarà d'Enric Valor, Peset Alexandre, Josep Grimalt Mauro i Joan Lluís Vives.

En concret, detalla, la solució ha estat en l’arreplegada de les aigües pluvials al carrer Botànic Cavanilles per a descongestionar Pintor Murillo, que era el carrer amb més problemes. A banda, les obres –portades a cap en sòl públic municipal, tant en el vial com en la canalització en la zona verda del parc de Tossals- han comprés l'execució d'una xarxa separativa de pluvials al carrer Enric Valor, que a més connecta amb una canalització natural existent, descongestionant els pluvials de la zona tant en superfície com en la xarxa, i per tant, alleujant la xarxa de fecals en la zona. Amb eixe sentit, especifica, s'ha executat un gran embornal lineal en un punt altament conflictiu, a més d'altres cinc embornals d'ajuda.

 

UNA ACTUACIÓ DE 98.788 EUROS, FINANÇADA AL 80% PER LA DIPUTACIÓ

 

L’actuació ha estat executada per la Diputació d’Alacant, dins la subvenció per a Infraestructures Hidràuliques d'Abastiment i Sanejament 2022, amb un pressupost de 98.788,11 euros -IVA inclòs-, del qual la corporació provincial ha assumit el  80% de subvenció i l’Ajuntament d’Ondara el restant 20% d'aportació municipal.

 

<<< Tornar a la portada