L’Ajuntament d’Ondara s’adhereix a la xarxa Consul de participació ciutadana

L’Ajuntament d’Ondara s’adhereix a la xarxa Consul de participació ciutadana
  27/11/2018

 

L’aposta per la participació ciutadana ha esta refermada pels responsables de l’equip de govern d’Ondara amb la signatura d’un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Madrid per a la utilització de la plataforma Consul en 2019.

        Segons ha fet públic l'alcalde José Ramiro, com a  responsable de l'àrea de Participació Ciutadana, l’Ajuntament d'Ondara tornarà a disposar en 2019 d'una partida específica en els pressuposts participatius, la destinació dels quals serà triada per la ciutadania, a través d'una nova consulta ciutadana d'inversions, que es realitzarà novament amb el referit programa de l'Ajuntament de Madrid; tal i com ja es va fer la consulta del present exercici. Ferramenta que, segons ha especificat, té un cost zero per a l'Ajuntament d'Ondara.

        Ramiro ha participat al Palau de Cíbeles de la capital de l’estat en la signatura del conveni que l'Ajuntament de Madrid, a banda d’Ondara ha signat amb Sant Joan (Alacant); Arcos de la Frontera i Puerto Real (Cadis); Luján de Cuyo (Argentina), Quito (Ecuador) i la Universitat d'A Coruña. Aquests s'incorporen a una xarxa de participació que abasta a més d’un centenar d’institucions de 33 països.

        El delegat madrileny de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert, Pablo Soto, va signar els protocols de col·laboració per a crear plataformes de participació ciutadana amb el software de Decide Madrid amb aquestes sis ciutats i la referida universitat, en el marc de l’esdeveniment CONSULCon18, que ha comptat amb tres jornades repletes de conferències, taules redones i tallers que busquen aprofundir en la democràcia directa.

Subscriu-te!