L’arribada de la Torxa per la Igualtat posa el preàmbul a la commemoració del 8M a Pego

  • L’arribada de la Torxa per la Igualtat posa el preàmbul a la commemoració del 8M a Pego
  • L’arribada de la Torxa per la Igualtat posa el preàmbul a la commemoració del 8M a Pego
  23/02/2024

El primer relleu en el trasllat de la flama per la igualtat dels Grups d’Acció Feminista de la Marina Alta ha tingut a l’institut de Pego com escenari on ha arribat la torxa procedent del de Pedreguer.

            L’IES Enric Valor ha ambientat l’arribada amb una disposició de teles morades i blanques que simulaven ones transformadores que arriben a tot el món, una exposició fotogràfica retrospectiva amb motius feministes i unes cadenes de cartró al pati que simbolitzen la unió de la lluita per la igualtat de drets.

En eixe marc, el catorze integrants dels grups GAF han llegit un manifest elaborat  col·laborativament entre totes les joves participants des diferents punts de la comarca.  I han escenificat el canvi de torxa acompanyes d’una delegació docent dels seus centres de referència.

La torxa romandrà fins el proper dimarts a l’institut pegolí quan serà cedida a Gata de Gorgos, encara que el muntatge ha posat el preàmbul a la commemoració del 8M a Pego que iniciarà l’agenda d’actes organitzada per la Regidoria d’Igualtat el 3 de març amb la tradicional Caminada per la dona amb inici a les 10 hores al Pla de la Font. Programa qaue te previst continuar ja el divendres 8 amb la concentració a la plaça Maria Cambrils, on es llegirà un manifest i es farà entrega del premi del concurs literari “Cartes a la dona de la teua vida”, convocat amb col·laboració amb la Regidoria de Cultura entre les xiquets i xiquetes del municipi.

A més el dissabte 9 s’ha previst el lliurament del premi “Jo Dona 2024” a la Casa de Cultura a partir de les 12.30 hores, on tindrà lloc la presentació de la revista “Les Sorts Púrpures”. Tot això estarà precedit a les 11 hores per un contacontes a la  biblioteca Carmen Alemany.

L’epíleg a la commemoració arribarà el dia 12 amb la inauguració de l’exposició de les cartes del concurs literari per a concloure el divendres 23 de març amb la representació del monòleg “Massa per a la carabassa”, a la biblioteca municipal Carmen Alemany

<<< Tornar a la portada