Canfali Marina Alta

Les Festes de Loreto de Xàbia es posen en marxa amb la donació de sang, la presentació i la jornada dedicada a l’esport i la cultura

  • Las Fiestas de Loreto de Xàbia se ponen en marcha con la donación de sangre, la presentación y la jornada dedicada al deporte y la cultura
  • Las Fiestas de Loreto de Xàbia se ponen en marcha con la donación de sangre, la presentación y la jornada dedicada al deporte y la cultura
  14/08/2019
Un cartell d’Irene Iglesias il·lustra la portada del llibre que dedica un extens capítol a les aportacions literàries 

El barri mariner de Duanes ja viu l’ambient previ a les festes patronals que dedica a la Mare de Déu de Loreto. De fet, aquest mateix dissabte conclou el torneig de pàdel que organitza la Penya El Tremoló i ja està en marxa el novenari dedicat a la patrona. A més, dimarts 20 tindrà lloc la VII Marató de Donació de Sang Dionís Henarejos, i divendres 23 la missa en sufragi per les ànimes dels difunts de la Parròquia i la primera de les discomòbils per tancar la nit.

El programa arrancarà oficialment el dissabte 24, amb noves activitats esportives i la presentació de les festes a la nit, amenitzada per l’orquestra Montecarlo. Diumenge 25 hi haurà un grapat d’activitats esportives i culturals que donaran pas a la programació habitual en els següents dies, entre les que destaca els sopars de germanor. 

Els bous a la mar es posaran en marxa el 31 d’agost, el Dia de les Penyes Marineres, i es perllongaran fins dijous 5, amb sessions de matí i vesprada-nit i descans el diumenge, jornada dedicada als xiquets. 

El llibre i la programació ha estat presentat aquesta setmana en un acte celebrat a la Plaça Comare Maruja Varó que va convocar a la família festera de Duanes així com altres convidats.

El president de la Comissió de Loreto, Vicente Gavilà, va destacar en primer lloc el cartell que il·lustra el llibre, una obra pictòrica d’Irene Iglesias dedicada al castell de focs d’artificis que es dispara desde la badia des d’una perspectiva elevada i que deixa el terme de Xàbia al fons. Es tracta d’una fotografia d’Eugeni Giner que l’artista ha plasmat en una pintura i que ha estat cedida a la Comissió per tal que la sorteje. Els beneficis es destinaran a l’associació de Lluita Contra el Càncer. El president va lliurar a Iglesias un ram de flors en agraïment a la seua aportació solidària i desinteressada.

Gavilá va aprofitar l’encontre per presentar a les majoralesses i majorals d’enguany, que són quatre parelles formades per: Isabel Ferrer i Jorge Andrés; Tatiana Ferrer i Rafa Heredia; Loreto Ferrer i Iván Quiroga; i Ana Ribes i Pepe Ribes. 

En l’acte va intervindre també el regidor de Festes, Antoni Miragall, qui va elogiar el treball de la comissió i va animar els veïns i demés visitants a gaudir de la festa. 

Cercar notícies
Agenda