Les Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó se postulen com a passaport promocional de Pego

  • Las Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba y bombón se postulan como pasaporte promocional de Pego
  • Las Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba y bombón se postulan como pasaporte promocional de Pego
  24/03/2023

La XII edició de les Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó de Pego ha fet emergir tota la creativitat del sector hostaler pegolí per a postular-se com a un dels principals pilars promocionals del municipi.

El desenvolupament de les jornades ha comportat que durant tota la setmana els restaurants Rafel, Zorrilla i l’Om, junt amb els bars Daniel, Ca Briones, El Moss, Llit i taula,  Chacarita i Aranbea hagen posat a disposició dels clients un plat principal basat en l’arròs que es cultiva en la marjal. En ell han barrejat les receptes tradicionals heretades dels avantpassats com la crosta, l’arròs al forn, la paella o l’arròs del senyoret, amb incursions cap a una cuina més elaborada amb plats com arròs de polp i carxofes, arròs sec amb sèpia bruta i sobrassada ibèrica, arròs melós amb cranc blau i algues, arròs amb ànec, bolets i castanyes, arròs amb rabo de bou, arròs amb alls tendres i bolets o risotto.

 

BARREJAR LES RECEPTES TRADICIONALS AMB CUINA MÉS ELABORADA

 

 La dinàmica de l’esdeveniment ha estat supervisada pel

regidor de Promoció Econòmica, CREAMA i Turisme, Ricardo Sendra, qui ha mostrat la seua satisfacció per la implicació demostrada pels deu establiments hostalers participants per a innovar la gastronomia típica amb una aposta més sofisticada per a donar-li diferents matisos a eixe producte diferencial pel que fa a qualitat que li suposa ser cultivat en un parc natural. “Han sabut demostrar que la cuina de Pego és una cuina oberta, gran i amb molta varietat gràcies a la tasca portada a cap pels nostres restauradors, als que resulta necessari que promocionar de cara a la comarca i a la resta de la geografia nacional tant en matèria d’arròs com en altres delícies pel fet que en qualitat gastronòmica no tenim res que envejar a ningú”.

 

COMPLEMENT DE LA FIRA DE COMERÇ

 

En la posada en valor de l’arròs pegolí ha emmarcat les visites programades al llarg de la setmana al parc natural de la marjal per tal de difondre el seu potencial agrícola i turístic.

Sendra ha convidat a la gent de la Marina Alta i de les comarques veïnes a visitar Pego durant aquest cap de setmana per a gaudir de la potent oferta gastronòmica de les XII Jornades de l’arròs bomba i bomba, que serviran de complement a la Fira de Comerç a celebrar el diumenge al passeig Cervantes que compta amb la participació de vint-i-cinc negocis del sector en els diferents vessants. En aquest sentit ha remès als interessats en degustar l’ampla oferta d’arrossos durant aquest cap de setmana a consultar en la web de l’Ajuntament la graella de menús elaborada pels establiments participants i fer reserva prèvia.

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada