Les Jornades gastronòmiques de l’arròs de Pego 2022 emmarquen la Fira de Comerç de diumenge

  • Las Jornades gastronòmiques de l’arròs de Pego 2022 enmarcan la Fira de Comerç del domingo
  • Las Jornades gastronòmiques de l’arròs de Pego 2022 enmarcan la Fira de Comerç del domingo
  05/05/2022

La XI edició de les Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó de Pego 2022 s’ha fet coincidir amb la Fira de Comerç del proper diumenge per part de la Regidoria de Promoció Econòmica, Creama i Turisme.

Segons ha justificat el responsable de l’àrea, Ricardo Sendra, la iniciativa d’aglutinar ambdós activitats ha obeït a la estratègia per crear sinèrgies entre el sector hostaler i comercial per a que ambdós surten beneficiats.

 

DAVANTALS  I CULLEROTS COMMEMORATIUS

 

El desenvolupament de les jornades ha comportat que durant tota la setmana els establiments restaurant Rafel, bar Daniel, restaurant Zorrilla, Ca Briones, cafeteria El Moss, Ca Merescal i bar Patxi hagen posat a disposició dels clients un plat principal basat en l’arròs que es cultiva en la marjal amb preus oscil·lants entre 12 i 20 euros. Menús als que per a accedir encara durant aquest cap de setmana cal fer reserva prèvia atenent a la graella col·locada les jornades prèvies a la web de l’Ajuntament així com a les xarxes socials dels restaurants participants i l’associació d’hostalers de Pego. En aquesta dinàmica els set establiments participants han barrejat la cuina tradicional i la de proximitat amb innovacions culinàries per a configurar una oferta que ha tingut una gran acceptació a tots els nivells en l’arrancada de l’esdeveniment amb la que han comptat amb la visita de l’alcalde, Enrique Moll, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, CREAMA i Turisme per a lliurar-los els davantals i cullerots commemoratius.

 

VINT I SET APARADORS

  

Pel que fa a la Fira de Comerç, des de l’oficina de Desenvolupament Local s’ha confirmat la presencia de vint-i-sent aparadors en el passeig Cervantes amb els que les diferents empreses locals promocionaran la particular oferta de serveis de cadascuna, de forma gratuïta, al assumir el finançament de la fira la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament.

El canvi d’ubicació respecte a les anteriors edicions a la necessitat de revitalitzar els diferents espais urbans i evitar les controvèrsies.

El regidor i la tècnica ADL, Alicia Carbonell, han convidat a tota la comarca a gaudir de la extensa programació configurada a l’efecte en una jornada que es veurà reforçada pel III Concurs de pintura ràpida a desenvolupar en aquest mateix emplaçament, per a optar a uns guardons que compten amb un primer premi de 600 euros patrocinat per l’Ajuntament, un segon de 350 euros patrocinat per l’empresa local Artego i un tercer de 150 euros en vals per l’Associació de Comerciants.

L’agenda d’actes prevista és la següent:

 

        -A les 9 h.: Recepció dels participants del III Concurs de Pintura Ràpida, prèviament inscrits en www.comerçpego.com, davant de l’Espai Veïnal per a rebre instruccions.

-A les 10 h.: Inauguració de la Fira de Comerç.

-A les 10.15 h.: Encontre nacional de patchwork en el Mercat Municipal i mostra en el Centre Municipal d’Exposicions del carrer Hospital fins a les 13.30 hores.

-A les 10.30 h.: Lliurament dels premis del concurs

organitzat per l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego per a compartir al mur del Facebook de l’Ajuntament el cartell de la fira. Premis que, per sorteig,  comportaran diferents xecs per fer compres a la mateixa fira.

        -A les 11 h.: Taller infantil “Dibuixa el teu cudol” a càrrec de Capritx.

-A les 11.30 h.: Demostració de pintures a càrrec de EnQuadres.

-A les 12 h.: Taller de dibuix infantil a càrrec de Capritx.

-A les 12.30 h.: Taller de llum a càrrec d’Òptica Pego.

-A les 13 h.: Actuació dels cantants Enric i Abril al recinte firal.

-A les 16 h.: Inauguració de l’exposició de les obres que participen en el concurs de pintura ràpida en el recinte firal.

-A les 16.30 h.: Taller d’argila i cosmètica a càrrec de La Potingues.

-A les 17 h.: Contacontes patrocinat per Affiche’s.

-A les 18 h.: Lliurament de trofeus que clausurarà la jornada al recinte firal.

 

<<< Tornar a la portada