Les coques escaldades, la crosta i els figatells brillen amb llum pròpia com a oferta gastronòmica de Pego a FITUR 2024

  • “Les coques escaldades”, “la crosta” y “els figatells” brillan con luz propia como oferta gastronómica de Pego en FITUR 2024
  • “Les coques escaldades”, “la crosta” y “els figatells” brillan con luz propia como oferta gastronómica de Pego en FITUR 2024
  24/01/2024

Els restauradors de Pego Rafa Frau –Restaurant Rafel- i els germans José i Pepa Dominguis –Bar-restaurant Zorrilla, han revelat el secret de l’arròs amb crosta, els figatells i les coques escaldades a la primera jornada de la Fira Internacional de Turisme de Madrid com a oferta gastronòmica del municipi.

        El “showcooking” que han protagonitzat darrere dels fogons de l'estand gastronòmic de la Comunitat Valenciana, han suscitat la presència de multitud de curiosos per endinsar-se en les particularitats d’una gastronomia que te als productes de quilòmetre zero com a principals ingredients. En especial, ha tingut una espectacular la crosta preparada, la qual ha estat elegida com a plat estrela de la  demostració pel fet que, segons Frau “sabem que no deixa mai ningú indiferent”. De fet, malgrat començar la degustació al intempestiu horàri de les 16.30 hores, “no més ens queda escurar la cassola” ha assenyalat Rafel en to humorístic.

        Així mateix, els visitants  han tingut l’ocasió de provar els figatells, mentre els tres cuiners detallaven els ingredients necessaris per a que agafen eixe sabor especial. Ingredients que, segons apuntava José Dominguis, “es imprescindible que la matèria prima siga de qualitat” mentre contemplaven amb goig com la trentena de peces cuinades desapareixia gola avall dels potencials clients en un vore-ho ni no vore-ho. “Hui crec que no tindrem res per a dinar, però estem encantats que la cuina pegolina tinga tan bona recepció”, reposava Frau als presents.

        Pel que fa a la coca escalada han tirat ma de la gambeta de riu a l’hora d’omplir-la pel factor sorpresa que aporta el seu singular sabor, mentre Pepa advertia a la concurrència que “ “A Pego, a més de la gambeta, la coca la podem menjar amb ou dur, tonyina o verdures, entre d'altres”.

        L’espectacular acollida de l’esdeveniment ha congratulat a la representació de l’Ajuntament que, junt a l’alcalde, Enrique Moll, conformaven la regidora de Festes, Anna Llopis, i el de Turisme, Ricardo Sendra per a acompanyar als encarregats de fer lluir la identitat pròpia de la cuina pegolina. “No hi ha millor carta de presentació que la gastronomia i creguem que nosaltres, amb la nostra cuina, sempre eixim guanyant”, ha afirmat aquest últim per a ressaltar i agrair als restauradors participants la seva predisposició a participar en aquesta cita tan important per a donar a conèixer Pego per tota la geografia nacional i la resta del món”.

        El municipi serà demà també protagonista a FITUR amb la presentació oficial del Carnestoltes i el Festival d'Arts Escèniques, que, segons ha avançat l’expedició municipal, enguany será promocionada des de la perspectiva d’una família pegolina.

<<< Tornar a la portada