Les obres de millora de l’evacuació de pluvials en la zona de Tossals començaran el proper dilluns

Les obres de millora de l’evacuació de pluvials en la zona de Tossals començaran el proper dilluns
  05/12/2023

L’Ajuntament d’Ondara ha informat en una nota que el projecte de millora en l’evacuació de les aigües pluvials en la zona de Tossals començarà a executar-se a partir del dilluns 11 de desembre.

            La iniciativa, que té com a objectiu evitar els problemes derivats de la xarxa existent mixta de pluvials i fecals que provoca problemes d'inundacions en vivendes de la zona, serà executada per la Diputació d’Alacant, dins la subvenció per a Infraestructures Hidràuliques d'Abastiment i Sanejament 2022 amb un pressupost de 98.788,11 euros (IVA inclòs). D’aquesta quantitat, segons precisa el comunicat, el 80% serà assumit per la corporació provincial a càrrec del departament de Cicle Hídric i la resta per les arques municipals.

En concret, les obres afectaran als carrers Enric Valor, Botànic Cavanilles en l'encreuament amb l’anterior i puntualment al carrer Joan Lluís Vives durant les deu setmanes que han quedat fixades com a termini d’execució. El projecte a executar contempla una nova xarxa de pluvials separativa del carrer Enric Valor, que arreplegarà aigües des dels carrers Botànic Cavanilles i Joanot Martorell i posteriorment n'arreplegarà d'Enric Valor, Peset Alexandre, Josep Grimalt Mauro i Joan Lluís Vives. Tot això amb l’objectiu de l’actuació  és suplementar l’actual xarxa que resulta insuficient tant en matèria d’embornals com de secció de canonada. Amb tot això es pretén connectar la xarxa pluvial amb una canalització natural existent, per tal de alleujar la xarxa de fecals en la zona, amb l’execució d’un gran embornal lineal en un punt altament conflictiu, a més d'altres cinc d'ajuda i es desviaran les aigües.

Segons apunten, “la solució passa principalment per l'arreplega de les aigües pluvials en el carrer Botànic Cavanilles per a descongestionar Pintor Murillo, que és el carrer amb més problemes en rebre totes les aigües. En el traçat fins a la desembocadura a la canalització existent en el parc, s'alleujarà la superfície amb l'execució d'embornals”.

Així mateix han incidit en que les obres se situen en sòl públic municipal, tant en el vial com en la canalització en la zona verda del parc de Tossals i que s’ha plantejat una actuació completa que descongestionarà les aigües en cas de pluges fortes o moderades en una zona que es troba completament urbanitzada, si bé les condicions de canalització d'aigües pluvials són clarament insuficients.

<<< Tornar a la portada