L’Espai Jove d’Ondara obri les seues portes amb unes jornades de presentació a l’alumnat de l’IES Xebic

L’Espai Jove d’Ondara obri les seues portes amb unes jornades de presentació a l’alumnat de l’IES Xebic
  20/01/2022

L’alcalde d'Ondara i responsable de l'àrea de Joventut, José Ramiro, acompanyat pels tècnics de Joventut -que ja estan instal·lats en l’Espai Jove, ha anunciat hui que les instal·lacions obriran les seues portes amb unes jornades de presentació a l’alumnat de l’IES Xebic.

En eixa dinàmica han especificat que durant les properes setmanes els tècnics de Joventut tenen previst recórrer les aules de l’institut de secundària ubicat al municipi per tal de presentar i convidar als joves a aquesta nova infraestructura social en la que han programat una obertura gradual, per trams d’edat, amb la finalitat de poder presentar l’Espai Jove als  usuaris d’entre 12 i 30 anys i poder recollir així les seues propostes. La campanya de l’IES es basarà fonamentalment en explicar els serveis de que disposa la instal·lació, així com el repartiment d’autoritzacions, pel fet que els menors de 16 anys van a necessitar-la de part dels respectius progenitors per a poder accedir. Autorització que, segons han matisat no més requereix omplir-se una única vegada).

                        No obstant, han advertit que per als joves que no van a l’IES Xebic, es preveu una campanya informativa per xarxes socials tant per instagram –espaijoveondara- com per facebook -Espai Jove Ajuntament Ondara-.

 

ESTRUCTURA

 

Els departament de Joventut ha aprofitat la compareixença per a detallar la distribució i els recursos de l’edifici, els qual, segons manifesten  “restaran sempre oberts a la participació i possibilitats que proposen els joves”. Així la planta baixa ha estat  configurada amb un Espai Living amb maquines expenedores, taules i cadires per buscar una estona de desconnexió i socialització amb altres joves i el Centre d’Informació Juvenil per tal d’oferir i assessorar als potencials usuaris en tots els temes que siguen del seu interès o l’expedició del carnet jove.

            Pel que fa a la primera planta ha estat distribuïda en un espai amb taules i cadires per a treballs en grup o jugar a jocs de taula; un racó musical perquè els i les joves puguen tenir el seu primer contacte amb alguns instruments musicals; una zona de joc amb un futbolí, un pin pon, una taula d’air hockey i un bitllar; i una zona de televisió i consola per poder jugar a jocs col·laboratius i conjunts.

Finalment, la segona planta presenta com a espais espais diferenciats una sala d’estudi i treball, i una altra sala diàfana lliure, oberta a propostes dels tècnics de i a les propostes de la joventut local.

Tot això a banda del  servei de préstec dins l’edifici de tauletes i ordinadors per a consulta i treball.

 

HORARIS

 

            Quan als horaris han confirmat que per tal de donar el millor servei, les instal·lacions estaran obertes de 10 a 20 hores de dilluns a divendres, i els dissabtes de 17 a 20 hores.

Ramiro ha animat a la gent a seguir les xarxes socials de l’Espai Jove per mantenir-se informats i informades en tot moment, així com per assabentar-se de les Jornades de Portes Obertes que es faran una vegada s’haja presentat l’Espai Jove als que, segons incideix “es pretén que siguen els protagonistes del mateix”. A banda ha aprofitat per a agrair la col·laboració que han portat a cap diversos joves voluntaris del municipi amb un treball intens durant el més de desembre i gener en el muntatge de mobles i jocs per tal d’accelerar el procés d’obertura d’aquesta nova infraestructura que ha quedat completament homologada.

 

<<< Tornar a la portada