L’Espai Jove d’Ondara reprèn l’horari habitual amb un completa programació d’activitats per a aquest trimestre

L’Espai Jove d’Ondara reprèn l’horari habitual amb un completa programació d’activitats per a aquest trimestre
  18/10/2023

El regidor d’Infància, Adolescència i Joventut d’Ondara, Jordi Ruiz, i la regidoria d’Igualtat, Nerea Mallol, han fet oficial anunciat que l’Espai Jove d’Ondara reprèn des d’aquesta setmana el seu horari habitual en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores de dilluns a divendres, i de 17 a 20 hores dissabtes.

A més, junt al tècnic de Joventut, Pedro Gil, han presentat la programació organitzada amb el finançament del Pla Corresponsables, amb activitats dirigides a joves d’entre 12 i 16 anys des del 20 d’octubre i fins al desembre, que tenen previst desenvolupar-se en horari de 18 a 20 hores.

En concret, per a iniciar l’agenda s’ha programat el taller de xapes i jocs de taula pel divendres 20; per al dissabte 21, drons; per al divendres 27 un taller de maquillatge terrorífic; i el dissabte 28 realitat virtual “zombies”. Pel que fa als divendres i dissabtes de novembre es compta amb un torneig “Just Dance2; tallers de rap, lettering, robòtica, reciclatge, jocs de rol, torneig Nintendo Switch i taller de graffiti; mentre que per a desembre han configurat activitats com un campionat CornHole; taller freestyle, escape room, i programació de videojoc.

Segons han apuntat, per a participar en aquestes activitats no cal fer inscripció prèvia, són activitats d’accés lliure i gratuïtes. A banda han especificat que la iniciativa ha estat fruit de les aportacions de la joventut ondarenca al Procés participatiu que l’Espai Jove va presentar al mes de gener per a la confecció de l’agenda d’activitats per al 2023, trobant-se un ventall d’activitats per a diferents gusts i inquietuds juvenils.

El responsable d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Ruiz, ha incidit en “la necessitat d'aquestes activitats per poder relacionar-nos, compartir i viure la màgia de la joventut”. Així mateix ha qualificat com “una gran oportunitat per gaudir junts d’un ventall de propostes, que inclouen accions d’oci i culturals, fomentant al mateix temps la conciliació de les famílies de tots aquests joves”.

Aquest última aspecte ha estar compartit per la regidora d’Igualtat, qui ho ha emmarcat en la conveniència de “donar ferramentes a les persones joves per gaudir del seu temps lliure amb la importància de que les famílies puguen establir un repartiment equilibrat entre la feina, les tasques domèstiques, la cura, l’educació i l’afecte de les persones dependents dintre de la llar”.

Des del Departament de Joventut s’ha animat a la participació de la joventut en aquest tipus d’activitats, de cara a que, segons recalquen “els joves ondarencs reconeguen l’Espai Jove com un espai propi per a la seua socialització entre iguals, i com a espai vertebrador de les polítiques juvenils al municipi d’Ondara”.

<<< Tornar a la portada